המרכיבים
(2 תבניות אינגליש קייק)
למלית הכתומה
- 1/4 דלורית קלופה, מגוררת על פומפייה דקה
- 2-3 גזרים קלופים, מגוררים על מפומפייה דקה
- 1 תפוח אדמה, קלוף ומגורר על פומפייה דקה
למלית הירוקה
- 4 עלי מנגולד חלוטים וקצוצים
- 2 קישואים, מגורדים על פומפייה דקה
- 1 תפוח אדמה, קלוף ומגורר על פומפייה דקה
- עלים מ-2 ענפי זעתר
- עלים מ-2 ענפי תימין
לרביכה
- 1 כוס שיבולת שועל דקה
- 3 כוסות מים
- 1 כפית מלח ים
- 1/8 כפית אגוז מוסקט
- פלפל שחור
- 1 בצל, קצוץ ומטוגן
להרכבת המנה
- 3 כלי מנגולד גדולים, רק החלק הירוק
- 1/2 כוס גרעיני חמנייה קלופים
ההכנה
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבניות בשמן זית.
2. המלית הכתומה והירוקה: מערבבים את מרכיבי כל מלית בקערה נפרדת. מומלץ לסחוט עודפי מים מהירקות.
3. הרביכה: מבשלים את שיבולת השועל והמים עד לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד כ-20 דקות תוך ערבוב. מוסיפים את התבלינים, את הבצל המטוגן, מערבבים ומסירים מהכיריים.
4. מצננים קלות, מחלקים את הרביכה בין שתי קערות המלית ומערבבים.
5. הרכבת המנה והאפייה: מרפדים את תבניות האפייה בעלי המנגולד. יוצקים בכל תבנית שכבה כתומה, ועליה יוצקים שכבה ירוקה. מפזרים את גרעיני החמנייה. אופים כשעה, עד שהמאפה יציב.
.6 מצננים מעט, מחלצים מהתבנית, פורסים ומגישים.
- איך שומרים? מכוסה במקרר, עד 5 ימים.