שימו לב, יש להתחיל בהכנת המנה לפחות יממה לפני ההגשה, בשריית החומוס.
המרכיבים (כ-70 יחידות)
- 500 גרם גרגירי חומוס, שהושרו במים במשך 36-24 שעות
- 5 שיני שום, קלופות
- 1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה גס
- 1/3 כוס כוסברה קצוצה גס
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית כורכום
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- אפשרות: 1/8 כפית אבקת צ'ילי
- 2 כפיות מלח
- 1 כוס מים
- 1 כף קמח (מלא או לבן)
- לזילוף: 3 כפות שמן זית
- להגשה: פיתות, טחינה, סלט ירקות
ההכנה
.1 מחממים את התנור לחום גבוה (240 מעלות) ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
.2 שמים את כל מרכיבי המנה בקערת מעבד המז זון ומעבדים לעיסה אחידה. אם היא יבשה מדי – מוסיפים עוד כף מים. אם היא רטובה מדי – מוסיפים עוד כף שטוחה של קמח ומעבדים שוב.
.3 יוצרים מהעיסה כדורים קטנים ומניחים בתבנית. מזלפים (או מרססים) את שמן הזית ואופים 20-15 דקות, עד שהכדורים זהובים ויציבים (אם רוצים, ניתן להפוך אותם באמצע האפייה). מוציאים ומגישים מיד, מומלץ לצד פיתות, סלט ירקות ורוטב טחינה.
- איך שומרים? בכלי אטום במקרר, עד 3 ימים. מחממים מכוסה במיקרוגל או בטוסטר אובן.