שימו לב, יש להתחיל בהכנת המנה לפחות יממה לפני ההגשה, בשריית החומוס.

המרכיבים (כ-70 יחידות)

  • 500 גרם גרגירי חומוס, שהושרו במים במשך ‭36-24‬ שעות
  • 5 שיני שום, קלופות
  • ‭1/3‬ כוס פטרוזיליה קצוצה גס
  • ‭1/3‬ כוס כוסברה קצוצה גס
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • ‭1/2‬ כפית כמון
  • ‭1/2‬ כפית כורכום
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • אפשרות: ‭1/8‬ כפית אבקת צ'ילי
  • 2 כפיות מלח
  • 1 כוס מים
  • 1 כף קמח (מלא או לבן)
  • לזילוף: 3 כפות שמן זית
  • להגשה: פיתות, טחינה, סלט ירקות

ההכנה

‭.1‬ מחממים את התנור לחום גבוה (240 מעלות) ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

‭.2‬ שמים את כל מרכיבי המנה בקערת מעבד המז זון ומעבדים לעיסה אחידה. אם היא יבשה מדי – מוסיפים עוד כף מים. אם היא רטובה מדי – מוסיפים עוד כף שטוחה של קמח ומעבדים שוב.

‭.3‬ יוצרים מהעיסה כדורים קטנים ומניחים בתבנית. מזלפים (או מרססים) את שמן הזית ואופים ‭20-15‬ דקות, עד שהכדורים זהובים ויציבים (אם רוצים, ניתן להפוך אותם באמצע האפייה). מוציאים ומגישים מיד, מומלץ לצד פיתות, סלט ירקות ורוטב טחינה.

  • איך שומרים? בכלי אטום במקרר, עד 3 ימים. מחממים מכוסה במיקרוגל או בטוסטר אובן.