העוגות האלו יספקו כל כמיהה לשוקולד. מוס שוקולד קליל מצטרף לעוגה כהה בטעם עמוק של שוקולד. משובצות במיני שוקולד צ'יפס.
עוגות שוקולד צ'יפס ומוס שוקולד
לעוגות שוקולד צ'יפס
(לעוגה אחת בקוטר 23 ס"מ חתוכה ל-8 עוגות קטנות בקוטר 6 ס"מ)
מרכיבים
- 1 ביצה
- 1/4 כוס (50 גרם) סוכר קנים טבעי
- 1/4 כוס ועוד 3 כפות (105 גרם) רסק תפוחי עץ לא ממותק
- 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית עדין
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/4 כוס (35 גרם) קמח אורז מלא בטחינה דקה
- 2 כפות קמח קינואה
- 2 כפות קמח שקדים
- 2 כפיות קמח טפיוקה
- 2 כפיות אבקת קקאו לא ממותקת
- 1/4 כפית מלח
- 1/4 כפית סודה לשתייה
- 2 כפות מיני שוקולד צ'יפס
למוס שוקולד
מרכיבים
- 340 גרם שוקולד מריר קצוץ
- 2 כוסות (500 מ"ל) שמנת מתוקה
- זרעים מ-1/2 מקל וניל
- 1/4 כפית מלח ים טבעי
- 30 גרם שבבי שוקולד מריר ("מגולחים" בעזרת קולפן ירקות) וכמות נוספת לעיטור
1. חממו את התנור ל-180 מעלות. שמנו קלות תבנית עוגה קפיצית ורפדו את תחתיתה בעיגול נייר אפייה.
2. טרפו בקערה גדולה ביצה, סוכר קנים, רסק תפוחים, שמן זית ותמצית וניל. בקערה נפרדת טרפו את שאר המרכיבים. הוסיפו את המרכיבים הרטובים למרכיבים היבשים וטרפו עד שהם נבלעים בתערובת.
3. מזגו את הבלילה לתבנית המשומנת והמרופדת בנייר אפייה. אפו במשך 18 עד 20 דקות. עד שמרכז העוגה יציב. הכניסו קיסם כדי לבדוק אם העוגה מוכנה, הוא צריך לצאת נקי. הוציאו את העוגה מהתנור והשאירו אותה להצטנן במשך 15 דקות ואחר כך הפכו אותה על רשת צינון. השאירו את העוגה שם עד שהיא מתקררת לגמרי.
4. חתכו 8 עיגולי עוגה בעזרת חותכן עוגיות בקוטר 6 ס"מ. רפדו 8 רינגים (בקוטר 6 ס"מ כל אחד) בנייר אפייה או בנייר אצטט והניחו אותם על גבי תבנית התנור. מלאו כל רינג בעיגול עוגת שוקולד. המשיכו להכנת מוס שוקולד.
הכנת מוס שוקולד והרכבת העוגות1. שימו את השוקולד הקצוץ בקערה חסינת חום. הניחו את הקערה מעל סיר מלא למחצה במים ברתיחה עדינה, אך אל תאפשרו לקערה לגעת במים. המיסו את השוקולד תוך כדי ערבוב. הורידו את הקערה מהסיר החם והניחו לשוקולד להצטנן במשך 10 דקות.
2. הקציפו במיקסר עומד או במיקסר ידני 11/2 כוסות (375 מ"ל) שמנת מתוקה עם זרעי הווניל עד שנוצרות פסגות קצף רכות. הוסיפו שוקולד מומס ומלח ים טבעי וקפלו בעדינות עד שהם נבלעים בתערובת. קפלו פנימה את שבבי השוקולד.
3. העבירו את מוס השוקולד לתוך שקית זילוף עם צנתר חלק מס' 5. זלפו את המוס כך שיגיע לקצות הרינגים. השתמשו במרית זווית קטנה כדי ליישר את החלק העליון.
4. שמרו את העוגות בקירור עד שהמוס מתייצב. הוציאו את העוגות מתוך הרינגים. הסירו את נייר האפייה או את נייר האצטט.
5. הקציפו במיקסר עומד או בעזרת מיקסר ידני 1/2 כוס (125 מ"ל) שמנת מתוקה שנותרה עד שהנוצרות פסגות קצף רכות. הניחו על עוגות המוס תלולית קצפת ושבבי שוקולד.
עוגת שוקולד, אגוזי לוז וכוסמת
" את תמיד אוכלת קינוח באורחה?" שאלה חברתי נדיה. "ובכן, כן – אני מרגישה שאני חייבת, כמעט". בין שזו חתיכת שוקולד מריר ובין שעוגייה. אני תמיד מצפה למשהו מתוק בסיום הארוחה. עוגת השוקולד הקלילה והלחה הזו היא אחד הקינוחים האהובים עליי אחרי מרק נחמד או אחרי פרוסת טארט ירקות. היא די קלה להכנה ובריאה למדי. כך שאני אף פעם לא מרגישה אשמה כשאני אוכלת אותה. הילדים שלי אוהבים ללקק את קערה. למעשה, אני מעדיפה את העוגה למחרת הכנתה.
מרכיבים:
תבנית בקוטר 20 ס"מ
- 1/4 כוס (30 גרם) אגוזי לוז
- 170 גרם שוקולד מריר, קצוץ דק
- 1/2 כוס (125 מ"ל) שמן קוקוס
- 4 ביצים, מופרדות
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר קוקוס
- 1/3 כוס (80 מ"ל) יוגורט טבעי מחלב מלא
- 1 כפית תמצית וניל
- 3/4 כוס (75 גרם) קמח אגוזי לוז
- 1/4 כוס (35 גרם) קמח כוסמת
- 1/2 כפית מלח
הכנה:
1) חממו את התנור ל-180 מעלות והניחו את רשת התנור במרכזו. הניחו את אגוזי הלוז בתבנית התנור וקלו אותם במשך 5 עד 7 דקות, עד שהם מפיצים ריח. שפשפו את האגוזים במגבת מטבח יבשה כדי להסיר את קליפתם. צננו את האגוזים ואחר כך קצצו אותם גס.
2) ערבבו בקערה בינונית שוקולד קצוץ ושמן קוקוס. הניחו את הקערה מעל סיר המלא למחצה במים ברתיחה עדינה והמסו את המרכיבים על גבי אמבט מים (בן מארי). הניחו לתערובת להצטנן קלות.
3) טרפו בקערה גדולה את החלמונים עם 1/4 כוס (50 גרם) סוכר קוקוס. הוסיפו יוגורט, תמצית וניל, תערובת השוקולד המומס, קמח אגוזי לוז, קמח כוסמת ומלח. טרפו עד שהתערובת אחידה.
4) הקציפו בקערה נפרדת את החלבונים, עד שנוצרות פסגות קצף שעדיין לא לגמרי קשיחות. פזרו לתוכן באיטיות את 1/4 כוס הסוכר הנותר תוך הקצפה מתמדת. הקציפו עד שנוצרות פסגות קצף קשיחות. קפלו1/3 מהקצף לתוך בלילת החלמונים והשוקולד, כדי לאוורר אותה. קפלו פנימה את שאר הקצף בעדינות, כדי לשמור בתערובת כמה שיותר אוויר. קפלו פנימה את אגוזי הלוז הקצוצים.
5) רפדו תבנית עוגה עגולה בקוטר 20 ס"מ בעיגול נייר אפייה. רססו את הנייר בתרסיס שמן או הברישו בחמאה מומסת. מזגו את הבלילה לתבנית ואפו במשך 30 עד 35 דקות, או עד שמרכז העוגה מתייצב וקיסם הננעץ בו יוצא נקי. היזהרו שלא לאפות את העוגה יתר על המידה, כי אז השוקולד יישרף. השאירו את העוגה בתבנית עד שהיא מצטננת מעט ואז הפכו אותה על גבי רשת צינון.
- מתוך הספר "מנות קטנות & פינוקים מתוקים – בישול ללא גלוטן", מאת אראן גויואגה, בהוצאת "מבשלים ספרים
"