עוד בערוץ דיאטה

לפסטה

--------

רוטב בולונז

5 מנות

קלוריות למנה (לא כולל הפסטה): 230.

קלוריות במקור: כ-380.

מה השתנה? בחרנו בשר רזה יותר (עוף במקום בקר) והוספנו פחות שמן.

המרכיבים

  • 2 כפות שמן קנולה או שמן סויה
  • 2 בצלים, קלופים וקצוצים
  • 1 פלפל צהוב, קצוץ לקוביות
  • 1 פלפל אדום, קצוץ לקוביות
  • 1/2 סלסילת פטריות שמפיניון טריות, פרוסות
  • 500 גרם בשר עוף טחון (תערובת עוף והודו)
  • 1 קופסה (800 גרם) עגבניות מרוסקות
  • 1 קופסה (200 גרם) רסק עגבניות
  • תבלינים ועשבי תיבול לפי הטעם: רוזמרין, תימין, אורגנו, זעתר, מלח, פלפל שחור, כמון, פפריקה מתוקה
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה

ההכנה

1. מחממים בסיר גדול ושטוח כף מהשמן. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות ומטגנים כ-2 דקות. מעבירים את הירקות לכלי אחר.

2. מחממים בסיר את כף השמן הנותרת. מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך ערבוב ופירור הבשר במזלג, עד שכולו הופך ורוד בהיר. מחזירים לסיר את הירקות ומוסיפים את כל שאר המרכיבים ואת התבלינים. מוסיפים בערך כוס מים כך שייווצר רוטב סמיך. מביאים לרתיחה, מערבבים היטב, מנמיכים להבה, מכסים את הסיר ומבשלים עוד 40-50 דקות. מערבבים מדי פעם ומוסיפים מים לפי הצורך. כ-10 דקות לפני סוף הבישול מוסיפים את הפטרוזיליה.

3. מגישים חם על מנת פסטה (מומלץ מקמח מלא). אפשר לשמור עד 3 ימים במקרר.

לסלט

-------

ויניגרט רימונים

1 כוס

קלוריות לכל הכמות: 400

קלוריות במקור: 750

מה השתנה? הורדנו את כמות השמן והדבש.

המרכיבים

  • 3 כפות תרכיז רימונים טבעי
  • 1/2 כוס מיץ תפוזים
  • 1 כף דבש
  • 1 כפית חרדל, חלק או גרגירים
  • 2 כפות שמן קנולה
  • מלח, פלפל שחור גרוס

ההכנה

1. שמים את כל המרכיבים בצנצנת סגורה, מערבבים היטב ויוצקים על הסלט לפני ההגשה. מתאים במיוחד לסלט המשלב ירקות ופירות (רצוי גם גרגירי רימון).

רוטב איטלקי לסלט

1/4 כוס

קלוריות לכל הכמות: 50

קלוריות במקור: 150

מה השתנה? ויתרנו על השמן

המרכיבים

  • 2 שיני שום, קלופות וכתושות
  • 2 כפות חומץ בלסמי מאיכות טובה
  • 2 כפיות חרדל דיז'ון חלק
  • 1 כף סילאן

ההכנה

  1. שמים את כל המרכיבים בצנצנת סגורה, מערבבים היטב ויוצקים על הסלט לפני ההגשה. מתאים לכל סוגי הסלטים – עלים, חסה או ירקות.
  • אפשר לשמור עד יומיים במקרר.

לקינוח

-------

רוטב וניל-קינמון

150 מ"ל

קלוריות לכל הכמות: 120

קלוריות במקור: 240

מה השתנה? חלב החליף את השמנת

מתאים להגשה עם עוגות, גלידות או כל מנה מתוקה אחרת הזקוקה לשדרוג.

המרכיבים

  • 1 מקל וניל
  • 1/2 כוס חלב
  • 2 כפות קורנפלור
  • 1 כפית סוכר
  • 1/2 כפית קינמון טחון

ההכנה

1. שמים בסיר קטן את החלב ואת מקל הווניל ומחממים. לאחר מספר דקות חורצים את המקל לאורכו ומגרדים את תוכנו אל החלב (במקל עצמו אין צורך יותר). מחממים את החלב עד ל-80 מעלות (חם אבל לא רותח) ומסירים מהכיריים.

2. מניחים לצינון קל את החלב, מוסיפים את הסוכר והקינמון והקורנפלור ומערבבים היטב למרקם חלק. מחזירים לכיריים ומבשלים תוך ערבוב מתמיד, עד שהנוזל מסמיך. מסירים מהכיריים ומניחים לצינון. מגישים פושר.

אפשר לשמור עד יומיים במקרר. מחממים קלות לפני ההגשה.

לבשר

-------

מרינדה לבשרים

כ-150 מ"ל (מתאים ל-1 ק"ג בשר)

קלוריות לכל הכמות: 300

קלוריות במקור: 800

מה השתנה? רק כמות השמן!

המרכיבים

  • 2 כפות שמן
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות רוטב טריאקי
  • 4 כפות יין לבן יבש
  • 4 כפות חומץ בן יין
  • 2 כפות קטשופ
  • 4 שיני שום, קלופות וכתושות
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית מלח רגיל או גרוס גס
  • פלפל לבן

ההכנה

  1. מערבבים בכלי מתאים את כל המרכיבים. משרים את הבשר (עוף, שיפודים, בקר) כמה שעות, עד לילה שלם. מכינים את הבשר על האש או בתנור.

לדגים וירקות

---------------

מטבל גבינה ועשבי תיבול

1/2 1 כוסות

קלוריות לכף: 20

קלוריות במקור: 50

מה השתנה? החלפנו את המיונז בדיאטטי.

עשבי תיבול בצירופים שונים יגוונו את טעמי המטבל. הוא מצוין לירקות טריים ומבושלים ולדגים. כל כף מהמטבל מכילה גם 20 מ"ג סידן.

המרכיבים

  • 200 גרם גבינה 5% מועשרת בסידן
  • 1/2 כוס מיונז דל קלוריות
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/8 כפית פלפל לבן טחון
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/8 כפית אגוז מוסקט מגורר
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 2 כפות שמיר קצוץ
  • 2 כפות עירית קצוצה
  • 1 כף עלי ריחו קצוצים
  • 1 כף תימין (אפשר מיובש)
  • 2 כפות בצל ירוק קצוץ

ההכנה

  1. מערבבים את הגבינה עם המיונז. מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים. קוצצים דק מאוד את כל עשבי התיבול, מוסיפים לקערה ומערבבים היטב. מגישים קר (לא ניתן לשמור מעבר לכמה שעות).