המרכיבים

  • צנצנת זכוכית בנפח 1 ליטר
  • 1 כרובית גדולה, מפורקת לפרחים
  • 10 עלי דפנה
  • 10 גרגרי פלפל אנגלי
  • 3 פלפלים אדומים חריפים
  • 1 כפית אבקת צ'ילי חריף
  • 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • 2 כפות כורכום
  • 5 כוסות מים רותחים, שהצטננו לטמפרטורת החדר
  • ‭1 1/2‬ כוסות חומץ
  • ‭1/2‬ כוס מיץ לימון
  • 4 כפות מלח

ההכנה

1 שוטפים היטב את פרחי הכרובית, מעבירים לצנצנת ומניחים בצפיפות )אם יש צורך מוסיפים עוד פרחי כרובית.

2. שמים בקערה את כל שאר המרכיבים ומערבבים. יוצקים לתוך הצנצנת מעל הכרובית, סוגרים היטב ומניחים ל-‭5-4‬ ימים בטמפרטורת החדר. הכרובית מוכנה כאשר צבעה משתנה. ניתן לשמור במקרר עד חודש.