רול וייטנמי

נייר אורז במילוי ירקות

החומרים (ל-10 יחידות)
100 גרם אטריות שעועית
1.5 ליטר מים
1 שמן שומשום
2 כפיות סויה ללא גלוטן
להרכבת המנה:
10 דפי אורז
כלי רחב עם מים פושרים
1/2 מלפפון חתוך לגפרורים
חופן נבטי שעועית
6 עלי בזיליקום
חופן עלי כוסברה
חופן עלי נענע
לרוטב:
3 כפיות סויה ללא גלוטן
2 כפיות רוטב צ'ילי מתוק ללא גלוטן
3 כפיות מירין ללא גלוטן
1/2 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד

אופן ההכנה:
1. אטריות השעועית: משרים את האטריות במים למשך 7 דקות. מסננים, חותכים לחתיכות באורך כ-7 ס"מ, מבשלים במים רותחים למשך 2 דקות ומסננים. מוסיפים שמן שומשום וסויה ומערבבים.
2. להרכבת הרולים: משרים כל עלה אורז במים הפושרים כ-2 שניות ומניחים על מגבת נקייה. מניחים את האטריות המבושלות, רצועות המלפפון, נבטי השעועית ועשבי התיבול ומגלגלים.
3. הרוטב: מערבבים בצלוחית את כל המרכיבים.
4. מגישים את הרולים לצד הרוטב.

פאד-וון-סן PAD WOON SEN

אטריות שעועית מוקפצות עם ירקות ורוטב סויה ללא גלוטן

החומרים (ל-2 מנות)
100 גרם אטריות שעועית
1.5 ליטר מים
2 כפות שמן צמחי
1/2 כף שום כתוש
1 גזר חתוך לגפרורים
150 גרם פטריות שימאג'י
1 כוס כרוב חתוך דק (רצועות באורך 3 ס"מ)
200 גרם טופו חתוך לקוביות בגודל 2x2 ס"מ
3 כפות סויה ללא גלוטן
2 כפיות סויה מתוקה ללא גלוטן
קורט פלפל לבן
1 כוס נבטי שעועית
1/2 כפית סוכר
2 כפות שמן שומשום

אופן ההכנה:
1. אטריות השעועית: משרים את האטריות במים למשך 7 דקות, וחותכים לחתיכות באורך כ-7 ס"מ.
2. מחממים את השמן בווק ומקפיצים את השום כדקה.
3. מוסיפים את הגזר, הפטריות והכרוב ומקפיצים כשתי דקות.
4. מוסיפים את הטופו, את הרטבים והפלפל הלבן, ומקפיצים שתי דקות נוספות.
5. מוסיפים את אטריות השעועית, הנבטים, הסוכר ושמן השומשום, מערבבים ומגישים מיד.

מנה טעימה וסופר מהירה. אטריות שעועית מוקפצות עם ירקות (צילום: יוסי סליס)

אטריות שעועית מוקפצות עם ירקות (צילום: יוסי סליס)