פטיפורים בשני צבעים עם הפתעה

המרכיבים (35 יחידות בתבנית סיליקון לקרח)

  • 200 גרם שוקולד מריר או חלב
  • 35 אגוזי לוז שלמים, או דובדבנים מסוכרים או משומרים
  • 200 גרם שוקולד לבן

ההכנה

1. שמים את השוקולד המריר (או החלב) בכלי מתאים וממיסים בזהירות במיקרוגל. יוצקים לשקעי תבנית הקרח.

2. מניחים אגוז במרכז כל שקע ומאחסנים במקרר 10 דקות, עד שהשוקולד מתייצב.

3. שמים את השוקולד הלבן בכלי מתאים וממיסים בזהירות במיקרוגל. יוצקים לשקעי התבנית. מאחסנים במקרר כשעה, עד שהשוקולד יציב. מחלצים מהתבנית ומגישים.

  • איך שומרים? עד שבועיים, במקרר.

תאנים ממולאות טבולות בשוקולד

ממתק בטעמים ים תיכוניים שמשלב פירות מיובשים ושוקולד.

המרכיבים (20 יחידות)

  • ‭1/2‬ כוס (80 גרם) צימוקים
  • ‭1/2‬ כוס ברנדי
  • 50 גרם אגוזי מלך קלויים
  • 50 גרם שקדים קלויים
  • 1 כף ג'ינג'ר מסוכר קצוץ דק
  • ‭1/8‬ כפית מלח
  • ‭1/8‬ כפית קינמון טחון
  • למילוי: 20 תאנים מיובשות
  • לטבילה: 100 גרם שוקולד מריר

ההכנה

1. שמים בקערית את הצימוקים והברנדי ומשרים 3 שעות לפחות (ועד ללילה)‬.

2. מסננים את הצימוקים ומעבירים לקערת מעבד המזון. מוסיפים את האגוזים, השקדים, הג'ינג'ר, המלח והקינמון ומעבדים בהפסקות (פולסים) לתערובת קצוצה גס.

3. חורצים בסכין חדה בבסיס כל תאנה. בעזרת האצבעות מפרידים בזהירות בין הדפנות כך שיווצר כיס. ממלאים את התאנים בתערובת ומציבים אותן על בסיסן.

4. מכינים מגש מרופד בנייר אפייה. ממיסים את השוקולד (על הכיריים או במיקרוגל) לקרם חלק. טובלים את התאנים בקרם, מנערים מעודפים ומניחים על המגש. מאחסנים במקרר כ־20 דקות, עד שהשוקולד מתייצב. מגישים.

  • איך שומרים? עד שבועיים, בכלי אטום במקרר, או עד חודשיים במקפיא.