בולונז צמחוני עם פסטה

החומרים ל־5 מנות:
250 גרם פסטה (פטוצ'יני או פנה)
2 בצלים
2 שיני שום
2 גזרים
1/2 ראש סלרי
300 גרם טופו מגורד או קצוץ
1/4 כוס יין אדום
100 גרם עגבניות מרוסקות (או רוטב עגבניות)
1/4 כוס ציר ירקות מרוכז
אורגנו ובזיליקום לפי הטעם
1 כף שמן

אופן הכנה:
1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
2. מכינים את הבולונז: מטגנים את הבצל, השום, הגזר והסלרי כ־10 דקות.
3. מוסיפים את הטופו ומבשלים 5 דקות. מוסיפים את היין ורוטב העגבניות ומבשלים עוד 5 דקות. מוסיפים את הציר עם מעט מים, מבשלים 10 דקות נוספות ומתבלים באורגנו ובזיליקום לפי הטעם.
4. מגישים מעל הפסטה.

דלעת צלויה עם טופו על קוסקוס

מנה חמימה המשלבת חלבון ופחמימות. דלעת צלויה עם טופו על קוסקוס (צילום: יוסי סליס)

מנה חמימה המשלבת חלבון ופחמימות. דלעת צלויה עם טופו על קוסקוס (צילום: יוסי סליס)


החומרים ל־5 מנות:
1/2 ק"ג קוסקוס אינסטנט בינוני
4 כוסות מים קרים להשריית הקוסקוס
1/2 כוס שמן
1 כפית מלח
3/4 כוס עדשים כתומות + 2 כוסות מים רותחים
לדלעת:
1 ק"ג קוביות דלעת מקולפת
1/2 ק"ג טופו חתוך לקוביות
1/2 כוס שמן סויה
1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק
מלח ופלפל גרוס, לפי הטעם
להגשה:
3 כפות גרעיני דלעת מקולפים
3/4 כוס אפונה קפואה מופשרת

אופן הכנה:
1. משרים את הקוסקוס במים עם השמן והמלח כשעה לפחות, עד לספיגה.
2. יוצקים על העדשים הכתומות מים רותחים בכלי נפרד ומשרים למשך 1/2 שעה לפחות במים, עד שהעדשים מתרככות אבל שומרות על צורתן ועל צבען.
3. מערבבים בקערה רחבה את קוביות הדלעת והטופו, מערבבים עם שמן הסויה עד שכל קוביות הדלעת והטופו מבריקות מהשמן, ומתבלים בצ'ילי, מלח ופלפל.
4. מעבירים לתבניות מרופדת בנייר אפייה וצולים בתנור שחומם מראש ל־170 מעלות למשך 20 דקות. מוציאים ושומרים חם להגשה.
5. מסננים את העדשים ומערבבים עם הקוסקוס המוכן. מחממים את הקוסקוס בתנור אדים למשך 6־8 דקות.
6. מסדרים בצלחת עמוקה את הקוסקוס עם העדשים, ומניחים מעל את תערובת הדלעת והטופו. מקשטים בגרעיני דלעת ומעט אפונה מופשרת.

טורטייה במילוי תבשיל צ'ילי צמחוני

הפתיעו והגישו בצד גוואקמולי או סלסה ביתית. טורטייה במילוי צמחוני (צילום: יוסי סליס)

הפתיעו והגישו בצד גוואקמולי או סלסה ביתית. טורטייה במילוי צמחוני (צילום: יוסי סליס)

החומרים ל־5 מנות:
1 כוסות שעועית אדומה מבושלת
1 כוסות שעועית שחורה מבושלת
2 בצלים גדולים קצוצים
2 שיני שום כתושות
250 גרם טופו מגורד בפומפייה או קצוץ דק
מלח, פלפל וכמון, לפי הטעם
100 גרם עגבניות מרוסקות (או רוטב עגבניות)
50 גרם רסק עגבניות
1 כוסות שעועית לבנה קפואה
חופן כוסברה קצוצה
1/2 כוס ציר ירקות מרוכז
5 טורטיות מידה 16

אופן הכנה:
1. מבשלים את השעועית האדומה בסיר קטן, מכסים במים (2 ס"מ מעל השעועית) ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 30-50 דקות, עד לריכוך. במקביל, מבשלים גם את השעועית הקטנה באותו האופן, בסיר נפרד.
2. מאדים את הבצל והשום, מוסיפים את הטופו הקצוץ ומטגנים 5 דקות.
3. מוסיפים את התבלינים, רוטב העגבניות/העגבניות המרוסקות והרסק, ומבשלים 5 דקות נוספות.
4. מוסיפים את כל השעועית עם מעט מים, בהתאם לדרגת סמיכות התבשיל. מבשלים 15־20 דקות ומוסיפים את הכוסברה.
5. מניחים 4־5 כפות מהתבשיל מעל כל טורטייה ומגלגלים. מרטיבים את קצה הטורטייה עם מעט מים, בוזקים מעט קמח ו"מדביקים" לסגירת הקצוות.

הצעת הגשה:
* אפשר להגיש לכל סועד טורטייה פתוחה ולאפשר לכל אחד לסגור אותה בעצמו.
* מומלץ להגיש בצד סלסה (או מגרדים עגבנייה על פומפייה ומוסיפים מעט שום, צ'ילי חריף קצוץ דק, מלח, פלפל ומעט שמן זית) וגווקאמולי (אבוקדו מעוך למחית, שמן זית, צ'ילי, מלח פלפל, פטרוזיליה וכוסברה).