השוקו החם שלפניכם טבעוני לחלוטין: תמר המג'הול המקומי אחראי למתיקות, וממרח השקדים מעניק לנוזל מרקם עשיר ודשן. אל תוותרו על קורט מלח וקורט קינמון: הם נועדו לחזק את הארומה השוקולדית, וטעמם אינו מודגש.

עוד במדור הבראת מתכונים

>> לחמניות כוסמין עם צימוקים

>> אמפנדה מקמח שיפון במילוי שעועית ותירס

>> עוגת שוקולד קטיפתית וטבעונית במיקרוגל

לצורך טחינת המרכיבים (לפני הבישול) יש להשתמש בבלנדר או בלנדר מוט. מעבד מזון לא יתאים למלאכה משום שטחינת התמרים תגרום לנוזל להתיז וללכלך את הסביבה. אם הבלנדר שלכם לא מאוד עוצמתי - קלפו את הקליפה הדקה של התמרים.

טיפ לקילוף מהיר: משרים את התמרים בקערת מים, ותוך כדי השרייה משפשפים אותם בעדינות עם קצות האצבעות.

החומרים ( למנה אחת גדולה או שתים קטנות)

  • 2 תמרי מג'הול גדולים
  • 1 כוס מים
  • 1 כפית ממרח שקדים
  • 30 גרם שוקולד מריר (60% ומעלה)
  • קורט מלח
  • קורט קינמון

ההכנה

1. שמים בבלנדר את כל החומרים וטוחנים עד שהשוקולד נקצץ היטב.

2. יוצקים את התערובת לסיר קטן ומבשלים תוך כדי בחישה, עד שהשוקו רותח ומוקצף קלות.

3. מוזגים לכוסות ומגישים.

גיוון

  • לטובת חימום הגוף והנפש וברוח המסורת האצטקית (האצטקים היו מבשלים את פולי הקקאו למשקה טקסי מיוחד, וכך גם הוא הגיע בימי הביניים לאירופה), כדאי להוסיף קורט שבבי צ'ילי חריף.
  • למשקה סמיך יותר, מוסיפים לתערובת המיועדת לטחינה חצי כפית קורנפלור.