פיליס גלזר

עשיר בחלבון ובברזל. מרק עדשים (צילום: יוסי סליס)

עשיר בחלבון ובברזל. מרק עדשים (צילום: יוסי סליס)

מרק עדשים

החומרים ל-5‬ מנות:
2 כפות שמן זית
1 בצל גדול, קצוץ בינוני-דק
3 גבעולי סלרי צעירים, קצוצים דק
2 שיני שום גדולות, כתושות
1 כוס עדשים שחומות או ירוקות
5 כוסות מים
1 עלה דפנה
½ כפית מלח
מעט אורגנו או מיורן יבש (לא חובה)
1 כף רוטב סויה איכותי

אופן ההכנה:
.1‬ מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים קלות את הבצל, הסלרי והשום.
.2‬ מוסיפים את העדשים, המים ועלה הדפנה, מביאים לרתיחה ומבשלים 45 דקות. מוסיפים את המלח, האורגנו או המיורן ומבשלים עוד 20 דקות, עד שהעדשים רכות. מתבלים ברוטב הסויה לפני ההגשה.

* אפשר להוסיף עשבי תיבול קצוצים, כמון, אבקת קארי, כף או שתיים אמרנט או קינואה שטופה, ולמי שאינו טבעוני, מומלץ להגיש את המרק עם יוגורט.

ערכים תזונתיים למנה: 181 קלוריות, 12 גרם פחמימות, 9 גרם חלבון, 6 גרם שומן

מרק דלעת, עלי מנגולד וכדורי בשר

מי אמר קציצות ולא קיבל? מרק דלעת עם בשר (צילום: יוסי סליס)

מי אמר קציצות ולא קיבל? מרק דלעת עם כדורי בשר (צילום: יוסי סליס)

החומרים ל-5‬ מנות:
1 כף שמן זית
1 כוס בצל קצוץ
3 שיני שום כתושות
‭2½‬ כוסות קוביות דלעת
¼ כוס עדשים כתומות, שחורות או ירוקות
5 כוסות מים
1 כפית בהרט או כוסברה יבשה, טחונה
1 לימון פרסי (לא חובה, אך כדאי)
4 עלי מנגולד או קייל, קצוצים דק
מלח ופלפל, לפי הטעם
לכדורי הבשר:
250 גרם בשר רזה טחון או חזה הודו טחון פעמיים
1 חלבון ביצה
½ כפית כמון
קורט קינמון
מלח ופלפל, לפי הטעם
פטרוזיליה קצוצה, לקישוט
רבעי לימון, להגשה

אופן ההכנה:
.1‬ מטגנים בסיר עם השמן את הבצל והשום תוך כדי בחישה. מוסיפים את קוביות הדלעת ומטגנים עוד 5 דקות. מוסיפים את העדשים, המים, הבהרט והלימון הפרסי.
.2‬ מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים 20 דקות. מוסיפים את עלי המנגולד, מבשלים עוד 10 דקות ומתבלים.
.3‬ כדורי הבשר: לשים את כל החומרים. צרים כ־15 כדורים, מטגנים עד להשחמה, מוסיפים למרק ומבשלים כ־3 דקות.
.4‬ מקשטים בפטרוזיליה או בשמיר ומגישים עם רבעי לימון.

ערכים תזונתיים למנה: 249 קלוריות, 12 גרם פחמימות, 17 גרם חלבון, 12 גרם שומן

מרק כפרי עם ירקות, שעועית ועוף

כמו של פעם. מרק כפרי (צילום: יוסי סליס)

כמו של פעם. מרק כפרי עם ירקות ועוף (צילום: יוסי סליס)

החומרים ל-5‬ מנות:
1 כף שמן זית
1 בצל קצוץ
4 שיני שום כתושות
2 זוקיני חתוכים לקוביות
2 גבעולי סלרי קצוצים
2 גזרים קצוצים
4 כוסות מים
400 מ"ל (קופסה) עגבניות מרוסקות
1 כוס אמרנט
2 גבעולי מרווה (גבעולים שלמים)
2 כפות אורגנו
2 כוסות שעועית לבנה קפואה, מופשרת
1 חזה עוף קטן
מלח ופלפל, לפי הטעם
עלי בזיליקום, לקישוט

אופן ההכנה:
.1‬ מטגנים בסיר את הבצל עם השמן, השום, הזוקיני, הסלרי והגזר 8־10 דקות.
.2‬ מוסיפים את המים, העגבניות, האמרנט, המרווה, האורגנו ומחצית מכמות השעועית. מביאים לרתיחה ומבשלים כ־25 דקות. מועכים את יתרת השעועית המופשרת ומוסיפים למרק. מבשלים עוד 10 דקות.
.3‬ מטגנים את חזה העוף במחבת. בוזקים מעט מלח ואורגנו. הופכים ומטגנים עוד 3 דקות. חותכים את העוף לקוביות ומוסיפים למרק.
.4‬ מבשלים עוד 10 דקות, מתבלים במלח ופלפל, מוציאים את המרווה ומקשטים בעלי בזיליקום.

ערכים תזונתיים למנה: 205 קלוריות, 26 גרם פחמימות, 7 גרם חלבון, 4 גרם שומן