מאת: פיליס גלזר

מרק גזר, דלעת וחלב קוקוס

החומרים ל-5‬ מנות:
500 גרם גזר מקולף וחתוך גס
250 גרם דלעת מקולפת וחתוכה לחתיכות גסות
6 כוסות מים
‭1½‬ כוסות חלב קוקוס
1 כף סילאן (או דבש)
‭1½‬ כפיות ג'ינג'ר טרי
2 שיני שום
מלח, לפי הטעם

אופן ההכנה:
‭.1‬ מניחים את הירקות בסיר עם המים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ־20 דקות, או עד שהירקות רכים. טוחנים במוט בלנדר.
‭.2‬ מוסיפים את חלב הקוקוס (שומרים קצת בצד לקישוט המנה), הסילאן, הג'ינג'ר, השום והמלח ומחממים קלות.
‭.3‬ אפשר להוסיף פסטו ולהגיש.

פסטו לתיבול:
טוחנים ביחד ¼ כוס עלי בזיליקום או כוסברה דחוסים, 3 כפות פיסטוקים, ½ כפית שמן שומשום, 1 שן שום כתושה ומעט מים (1-2 כפיות כדי לסייע בטחינה). מערבבים כפית מהתערובת בכל קערת מרק ומגישים.

* אפשר להשתמש בכל סוג של דלעת, אך את הטעם העשיר ביותר תעניק הדלעת העגולה (ה־Pumpkin האמריקאית), שגדלה בארץ ונמכרת בחנויות טבע ואצל ירקנים מובחרים.

ערכים תזונתיים למנה: 211 קלוריות, 15 גרם פחמימות, 3 גרם חלבון, 15 גרם שומן

מפנק מפנק מפנק. מרק ברוקולי מוקרם (צילום: יוסי סליס)

מפנק מפנק מפנק. מרק ברוקולי מוקרם (צילום: יוסי סליס)

מרק ברוקולי מוקרם

החומרים ל-5‬ מנות:
2 כפות שמן זית
1 בצל אדום גדול, קצוץ גס
1 תפוח אדמה גדול לבישול עם קליפה דקה, חתוך לקוביות
1 כוס קוואקר לבישול מהיר
‭5½‬ כוסות מים רותחים
¼ כפית אגוז מוסקט
700 גרם תפרחות ברוקולי טרי עם גבעול דק באורך של עד 6 ס"מ
2 שיני שום כתושות
‭¼‬ כוס שמרי בירה
מלח ופלפל, לפי הטעם

אופן ההכנה:
‭.1‬ מטגנים בסיר עם השמן את הבצל עד לריכוך. מוסיפים את תפוח האדמה, הקוואקר, המים ואגוז המוסקט ומביאים לרתיחה. מבשלים 15־20 דקות, עד שתפוח האדמה רך.
‭.2‬ מוסיפים את הברוקולי והשום ומבשלים עד שהברוקולי רך אך צבעו עדיין ירוק עז. מוסיפים את שמרי הבירה, מתבלים, מבשלים עוד 5 דקות ומכבים את האש.
‭.3‬ טוחנים את המרק בבלנדר ומגישים.

ערכים תזונתיים למנה: 182 קלוריות, 20 גרם פחמימות, 8 גרם חלבון, 7 גרם שומן

לחזק את הגוף ואת הנפש. מרק מיסו (צילום: יוסי סליס)

לחזק את הגוף ואת הנפש. מרק מיסו (צילום: יוסי סליס)

מרק מיסו מחזק

החומרים ל-5 מנות:
1 חתיכה גדולה של אצת קומבו או 5 חתיכות קטנות
7 פטריות שיטאקי מיובשות
6 כוסות מים
½ כפית ג'ינג'ר
150 גרם טופו חתוך לקוביות קטנטנות
½ כפית רוטב סויה איכותי
1 כף מירין (לא חובה)
5 כפות מיסו
2 בצלים ירוקים צעירים, פרוסים לפיסות בגודל ‭1½‬ ס"מ (החלק הירוק והלבן)

אופן ההכנה:
‭.1‬ מניחים את האצה והפטריות במים ומבשלים על אש קטנה 10־15 דקות, בלי להרתיח. מוציאים את האצה (אפשר לעשות בה שימוש חוזר) ואת הפטריות, מסירים מהן את הרגל ופורסים לפרוסות.
‭.2‬ מוסיפים למים את הג'ינג'ר, הטופו, רוטב הסויה והמירין, ומבשלים 5 דקות על אותה האש.

‭.3‬ מוציאים כ־½ כוס מהמרק ומערבבים עם המיסו לעיסה אחידה. מוסיפים את התערובת למרק עם הבצל הירוק, מחממים ללא הרתחה ומגישים.

* המיסו היפני מכיל פרוביוטיקה כמו ביוגורט, אם לא מרתיחים אותו. פטריות השיטאקי מחזקות את מערכת החיסון, והג'ינג'ר ואצת הקומבו מכילים חומרים אנטי דלקתיים.

ערכים תזונתיים למנה: 72 קלוריות, 8 גרם פחמימות, 5 גרם חלבון, 2 גרם שומן