המרכיבים

10 יחידות בתבנית דונאטס (158 קלוריות ליחידה)

תבנית

  • 3/4 כוס חלב (או חלב סויה אם מעדיפים פרווה)
  • 1 כף חומץ
  • 1/4 1 כוס קמח
  • 1/4 כוס אבקת קקאו איכותי
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 ביצה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 1 כפות שמן קוקוס מומס

אופן ההכנה

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים קלות את תבנית הדונאטס.

2. בינתיים שמים בקערה קטנה את החלב והחומץ ומניחים בצד ל-5 דקות.

3. שמים בקערה גדולה את הסוכר, הקמח, אבקת האפייה, הקקאו, הסודה לשתייה והמלח ומערבבים. מוסיפים את הביצה, תמצית הווניל, שמן הקוקוס ותערובת החלב (או חלב הסויה) והחומץ ומערבבים היטב.

4. מעבירים את התערובת לשקית זילוף, ומזלפים לתבנית כך שתמלא עד ל-3/4 מגובה השקעים. אופים 20-15 דקות, עד שהקיסם שננעץ יוצא יבש.

5. מוציאים את התבנית מהתנור ומניחים לצינון. לאחר שהדונאטס צוננים, מחלצים אותם מהתבנית

  • נטע-חן ליבנה היא דיאטנית קלינית ומאמנת כושר אישית. מתמחה בירידה במשקל ושינוי אורח חיים