מאת: ירון שנלר, מאפיית ברד סטורי

החומרים ללחם סלק:
450 גרם קמח לבן
30 גרם דבש
50 גרם קמח שיפון
10 גרם סוכר חום
5 גרם משפר אפייה (לא חובה אבל מומלץ)
20 גרם שמרים יבשים
240 מ"ל מים (עדיף להשתמש במים של הסלק)
18 גרם מלח
190 גרם סלק מסונן
100 גרם אגוזים
60 גרם חמאה רכה (או שמן חמניות)

אופן ההכנה:
1. לשים את כל החומרים, מלבד הסלק, האגוזים והחמאה, במהירות נמוכה כ-5 דקות.
2. מוסיפים חמאה ומגבירים את מהירות המיקסר (כדי לפתוח את רשת הגלוטן של הבצק), לשים במהירות עד לקבלת בצק אלסטי.
3. מוסיפים את האגוזים והסלק עם חופן קמח, ולשים באיטיות רק עד שייטמעו בבצק.
4. מכסים את הקערה במגבת לחה או בניילון נצמד ומניחים לבצק לנוח 40 דקות.
5. מחלקים את הבצק לשניים, מעצבים לגליל, מניחים בתבניות אינגליש קייק ומכסים בניילון נצמד. מתפיחים במקום חמים עד שהבצק יגיע לשפת התבנית או עד להכפלת הנפח.
6. אופים 20 דקות בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות, מנמיכים את הטמפרטורה בתנור ל-180 מעלות ואופים עוד 20 דקות.

* אפשר להקפיא את הלחם המיותר ולחמם שוב לאחר ההפשרה.