>>עוד 16 מתכונים ללביבות וסופגניות ללא טיגון

המרכיבים ‭25-20)‬ יחידות קטנות בתבנית שקעים)

  • ‭3 1/2‬ כוסות ‭500)‬ גרם) קמח
  • ‭1 1/2‬ כפות שמרים יבשים, או 25 גרם שמרים טריים
  • ‭1/2‬ כוס חלב חמים
  • ‭1/2‬ כוס מים, מומלץ מינרלים
  • 150 גרם חמאה רכה
  • 2 ביצים
  • ‭1/4‬ כוס ‭50)‬ גרם) סוכר
  • 1 כפית ברנדי
  • ‭1/8‬ כפית מלח
  • אפשרות: ‭1/2‬ כפית קליפת תפוז מגוררת
  • לשימון: 25 גרם חמאה
  • להברשה: 1 ביצה טרופה ‭1 +‬ כף חלב
  • למלית: ריבה, ממרח שוקולד או אחר
  • לעיטור: אבקת סוכר

ההכנה

1. שמים בקערת המערבל עם וו הלישה את הקמח, השמרים והסוכר ומערבבים. מוסיפים את הביצים, המים והחלב ולשים עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים את החמאה, המלח, הברנדי וקליפת התפוז (אם רוצים) ולשים ‭7-כ‬ דקות נוספות. הבצק יתקבל דביק, זה בסדר.

2. משמנים קערה, ובידיים מקומחות מעבירים אליה את הבצק. מכסים בניילון או במגבת ומניחים להתפחה במשך כשעה וחצי – שעתיים, עד להכפלת הנפח.

3. משמנים את התבניות (מומלץ מסיליקון, או חד"פ מאלומיניום)‬. מחלקים את הבצק ‭40-לכ‬ כדורים קטנים ומגלגלים בידיים לכדורים חלקים. מניחים בתבניות ומניחים אותן על תבנית אפייה. מכסים בניילון ומניחים להתפחה שנייה במשך ‭40-כ‬ דקות (הבצק כמעט יכפיל את נפחו שוב).‬ בינתיים, מחממים את התנור ‭180-ל‬ מעלות. מברישים את הסופגניות במעט ביצה טרופה וחלב, ואופים ‭20-כ‬ דקות, עד שהן זהובות. מוציאים, מזריקים/מזלפים ריבה או כל מלית אחרת, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.

  • איך שומרים? עד 3 ימים בטמפרטורת החדר או עד חודש במקפיא (מפשירים בטמפרטורת החדר ומחממים לפני ההגשה).