המרכיבים (8 מנות)

  • 2 כוסות (430 גרם) אפונה יבשה
  • 8 כוסות (2 ליטרים) מים
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 בצלים, קלופים וחתוכים גס
  • 3 שיני שום, קלופות ופרוסות
  • 3 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים לחתיכות בינוניות
  • 1 תפוח אדמה גדול, קלוף וחתוך לחתיכות בינוניות
  • 1 שורש פטרוזיליה, קלוף וחתוך לחתיכות בינוניות
  • 1 כפית מלח
  • ‭1/4‬ כפית פלפל שחור גרוס, או פלפל לבן
  • ‭1/2‬ כפית שום גבישי
  • ‭3-2‬ כפות מיץ לימון
  • לעיטור: שמן פטרוזיליה, עלי ריחן יווני

ההכנה

‭.1‬ שמים את האפונה במסננת ושוטפים תחת מי ברז כדקה. מסלקים אפונים פגומים. מעבירים את האפונה לסיר גדול, מוסיפים 3 כוסות מהמים ומבשלים על להבה בינונית-גבוהה עד רתיחה. מוסיפים כ-‭3/4‬ כוס מהמים ומביאים שוב לרתיחה. מוסיפים כך, ‭3/4‬ כוס בכל פעם, את כל כמות המים (התהליך לוקח כחצי שעה).

2. ‬מחממים מחבת על להבה בינונית. מוסיפים את השמן והבצלים ומטגנים, תוך ערבוב מדי פעם, כ-5 דקות, עד שהבצל מזהיב. מוסיפים את השום ומטגנים עוד ‭3-2‬ דקות. מסירים מהכיריים.

‭.3‬ מעבירים לסיר האפונה את הבצל והשום המטוגנים, מוסיפים את הגזר, תפוח האדמה, שורש הפטרוזיליה והתבלינים. מערבבים, מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה לבינונית-נמוכה. מבשלים כ-50 דקות, עד שהירקות רכים. מסירים מהכיריים. טוחנים את תכולת הסיר בעזרת בלנדר-מוט (או בקערת מעבד המזון).‬ טועמים ומתקנים תיבול. מגישים.

  • איך שומרים? עד ‭5-4‬ ימים, במקרר. אם המרק סמיך מדי, אפשר לדללו במעט מים.