המרכיבים (8 מנות)
- 2 כוסות (430 גרם) אפונה יבשה
- 8 כוסות (2 ליטרים) מים
- 3 כפות שמן זית
- 2 בצלים, קלופים וחתוכים גס
- 3 שיני שום, קלופות ופרוסות
- 3 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים לחתיכות בינוניות
- 1 תפוח אדמה גדול, קלוף וחתוך לחתיכות בינוניות
- 1 שורש פטרוזיליה, קלוף וחתוך לחתיכות בינוניות
- 1 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס, או פלפל לבן
- 1/2 כפית שום גבישי
- 3-2 כפות מיץ לימון
- לעיטור: שמן פטרוזיליה, עלי ריחן יווני
ההכנה
.1 שמים את האפונה במסננת ושוטפים תחת מי ברז כדקה. מסלקים אפונים פגומים. מעבירים את האפונה לסיר גדול, מוסיפים 3 כוסות מהמים ומבשלים על להבה בינונית-גבוהה עד רתיחה. מוסיפים כ-3/4 כוס מהמים ומביאים שוב לרתיחה. מוסיפים כך, 3/4 כוס בכל פעם, את כל כמות המים (התהליך לוקח כחצי שעה).
2. מחממים מחבת על להבה בינונית. מוסיפים את השמן והבצלים ומטגנים, תוך ערבוב מדי פעם, כ-5 דקות, עד שהבצל מזהיב. מוסיפים את השום ומטגנים עוד 3-2 דקות. מסירים מהכיריים.
.3 מעבירים לסיר האפונה את הבצל והשום המטוגנים, מוסיפים את הגזר, תפוח האדמה, שורש הפטרוזיליה והתבלינים. מערבבים, מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה לבינונית-נמוכה. מבשלים כ-50 דקות, עד שהירקות רכים. מסירים מהכיריים. טוחנים את תכולת הסיר בעזרת בלנדר-מוט (או בקערת מעבד המזון). טועמים ומתקנים תיבול. מגישים.
- איך שומרים? עד 5-4 ימים, במקרר. אם המרק סמיך מדי, אפשר לדללו במעט מים.