שיבולת שועל היא דגן מלא, משביע, מנחם ועם זאת מוריד רמות כולסטרול וסוכר בדם. השימוש בה, במקום בצק, והשילוב עם קוטג' וביצים הופך את הפשטידה לארוחה קטנה ובריאה, משביעה, טעימה ומאוזנת. (ליאורה חוברה, דיאטנית קלינית).

המרכיבים

  • תבנית מתפרקת בקוטר ‭24-22‬ ס"מ

לתחתית

  • ‭1/2‬ כוס קוואקר (שיבולת שועל) דק
  • 2 כפות שמן

למלית

  • 1 קופסה (400 גרם) גרעיני תירס, מסוננים
  • 2 ביצים
  • 2 מכלים (500 גרם) גבינת קוטג'
  • מלח, פלפל שחור
  • 2 בצלי שאלוט, קלופים ופרוסים דק
  • 1 כף עלי סלרי קצוצים דק מאוד
  • 3 כפות גבינת פרמזן מגוררת

ההכנה

‭.1‬ מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומשמנים קצת את התבנית.

2.‬ שמים בקערה את הקוואקר ואת השמן ומערבבים היטב. מעבירים לתבנית ומהדקים היטב לתחתית.

‭.3‬ בקערה נפרדת שמים את גרעיני התירס, הביצים, הקוטג‭,'‬ הבצל והסלרי ומערבבים היטב לבלילה אחידה. יוצקים את הבלילה על התחתית ומשטחים. זורים למעלה את הגבינה המגוררת ואופים כחצי שעה עד שהפשטידה מזהיבה ומת תייצבת. מצננים קצת, פורסים ומגישים.