המרכיבים:

  • תבנית בקוטר ‭26-24‬

  • 3 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס שמן קנולה
  • ‭1 1/2‬ כוסות סוכר חום בהיר (דמררה) או חום כהה
  • 2 כוסות קישואים מגוררים גס וסחוטים (‭4-כ‬ קישואים, 640 גרם לפני סחיטה)
  • ‭1 1/2‬ כוסות קמח כוסמין (מלא או לא, ואפשר קמח לבן)
  • 1 כוס ‭80)‬ גרם) שקדים טחונים
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • ‭1/2‬ כפית סודה לשתייה
  • ‭1/8‬ כפית מלח
  • לעיטור: חצאי שקדים

ההכנה

‭.1‬ מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.

‭.2‬ שמים בקערה את הביצים, הווניל, השמן והסוכר וטורפים היטב. מוסיפים את הקישואים ומערבבים.

‭.3‬ מערבבים בקערה נפרדת את כל שאר המרכיבים (למעט השקדים לעיטור), מאחדים את תכולת שתי הקערות ומערבבים רק עד תמתקבלת עיסה אחידה ולא יותר.

‭.4‬ יוצקים לתבנית, מפזרים את השקדים ואופים ‭50-40‬ דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. מוציאים, מצננים ומגישים.

איך שומרים?

בחורף - עד יומיים מחוץ למקרר, ועד 5 במקרר (בקיץ – רק יום מחוץ למקרר‭.(

אפשר לשמור עד חודש בהקפאה.