התמרים הם סוכני המתיקות הכמעט בלעדיים בעוגה, ומבטיחים נימוחות ועסיסיות. גם הערך הקלורי משתלם ‭195 -‬ קלוריות לפרוסה.

המרכיבים (12 מנות, 195 קלוריות לפרוסה)

  • תבנית בקוטר 22 ס"מ
  • 2 ביצים
  • ‭1/3‬ כוס (80 מ"ל) שמן
  • ‭1/2‬ כוס (120 מ"ל) מים פושרים
  • ‭1/4‬ כוס (50 גרם) סוכר חום בהיר
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • ‭1 1/2‬ כוסות (210 גרם) קמח תופח
  • 200 גרם(1/3 1 כוסות) תמרי מג'הול מגולענים ללא תוספת סוכר, קצוצים גס
  • 100 גרם (1 כוס) אגוזי פקאן קלופים, לא קלויים, קצוצים גס
  • אפשרות: מעט אבקת סוכר או סירופ מייפל טבעי לקישוט

ההכנה

‭.1‬ מחממים את התנור ‭180-ל‬ מעלות ומשמנים את התבנית.

‭.2‬ שמים בקערה את הביצים, השמן, המים, הסוכר ותמצית הווניל, ומערבבים. ממשיכים לערבב ומוסיפים לאט את הקמח. מוסיפים גם את התמרים והאגוזים ומערבבים בעדינות, רק עד ליצירת תערובת אחידה.

‭.3‬ יוצקים את התערובת לתבנית ואופים ‭45-כ‬ דקות, עד שהעוגה משחימה מעט וקיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי. מוציאים ומצננים על רשת. לאחר שהעוגה הצטננה אפשר לקשט אותה באבקת סוכר או במעט סירופ מייפל.

  • סיון פלג היא דיאטנית קלינית ומדריכת אירובי ועיצוב