התמרים הם סוכני המתיקות הכמעט בלעדיים בעוגה, ומבטיחים נימוחות ועסיסיות. גם הערך הקלורי משתלם 195 - קלוריות לפרוסה.
המרכיבים (12 מנות, 195 קלוריות לפרוסה)
- תבנית בקוטר 22 ס"מ
- 2 ביצים
- 1/3 כוס (80 מ"ל) שמן
- 1/2 כוס (120 מ"ל) מים פושרים
- 1/4 כוס (50 גרם) סוכר חום בהיר
- 2 כפיות תמצית וניל
- 1 1/2 כוסות (210 גרם) קמח תופח
- 200 גרם(1/3 1 כוסות) תמרי מג'הול מגולענים ללא תוספת סוכר, קצוצים גס
- 100 גרם (1 כוס) אגוזי פקאן קלופים, לא קלויים, קצוצים גס
- אפשרות: מעט אבקת סוכר או סירופ מייפל טבעי לקישוט
ההכנה
.1 מחממים את התנור 180-ל מעלות ומשמנים את התבנית.
.2 שמים בקערה את הביצים, השמן, המים, הסוכר ותמצית הווניל, ומערבבים. ממשיכים לערבב ומוסיפים לאט את הקמח. מוסיפים גם את התמרים והאגוזים ומערבבים בעדינות, רק עד ליצירת תערובת אחידה.
.3 יוצקים את התערובת לתבנית ואופים 45-כ דקות, עד שהעוגה משחימה מעט וקיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי. מוציאים ומצננים על רשת. לאחר שהעוגה הצטננה אפשר לקשט אותה באבקת סוכר או במעט סירופ מייפל.
- סיון פלג היא דיאטנית קלינית ומדריכת אירובי ועיצוב