המרכיבים (10 מנות/ 100 קלוריות למנה)

  • 1 כף שמן קנולה
  • ‭1/2‬ סלסילה ‭125)‬ גרם) פטריות יער, פרוסות
  • 6 כרשות (החלק הלבן בלבד‭,(‬ פרוסות בעובי ‭4-3‬ ס"מ
  • 2 לפתות, קלופות וחתוכות לקוביות
  • 1 תפוח אדמה בינוני, קלוף וחתוך לקוביות
  • 2 כפות אבקת מרק פטריות
  • מלח
  • אגוז מוסקט מגורר
  • 1 קופסה ‭400)‬ מ"ל) חלב קוקוס
  • לקישוט: עירית קצוצה

ההכנה

‭.1‬ מחממים את השמן בסיר גדול ומטגנים את הפטריות כמה דקות מעל להבה גבוהה, עד שהן מתרככות. מוציאים מהסיר ומעבירים לצלחת. מוסיפים לסיר את הכרשה, הלפת ותפוח האדמה ויוצקים מים כך שיגיעו עד שלושה-רבעים מגובה הסיר. מוסיפים את אבקת המרק, המלח ואגוז המוסקט ומבשלים כחצי שעה, או עד שהירקות מתרככים. ‭.2‬ טוחנים את תכולת הסיר במוט ריסוק ידני למחית (אם אין מוט ידני מעבירים את המרק בהדרגה למעבד המזון וטוחנים‭.(‬ מוסיפים את חלב הקוקוס ומבשלים עוד ‭7-5‬ דקות. מוסיפים את הפטריות ששמרנו, מערבבים ומסירים מהכיריים.

3.‬ מחלקים לקעריות הגשה, זורים מעט עירית קצוצה ומגישים חם.