המרכיבים:

  • 1 חבילת קנלוני (צינורות פסטה)
  • 3 קופסאות טונה בהירה, מסוננות – לשמור את השמן בצד
  • 2 כפות קמח לבן
  • 3 כוסות חלב
  • 1 כף חרדל דיז'ון
  • 1/2 כוס גבינה צהובה מגוררת
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 500 גרם גבינת ריקוטה
  • 2 כפות עירית קצוצה
  • 2 כפות בזיליקום טרי קצוץ
  • 1 ביצה
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • להגשה:
  • 1 כף עירית קצוצה

אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מכינים את הרוטב: מחממים את השמן שסונן מקופסאות הטונה במחבת רחבה. מוסיפים קמח ומערבבים כדקה. מוסיפים חלב ובוחשים עד שמתקבלת תערובת אחידה ללא גושים. לאחר רתיחה יש להנמיך את האש ולהסמיך את הרוטב. מוסיפים חרדל וגבינה צהובה, מערבבים ומכבים את האש.
  3. מכינים את המילוי: מערבבים בקערה נפרדת טונה, פטרוזיליה, ריקוטה, עירית, בזיליקום, ביצה ופלפל שחור.
  4. מרכיבים את המנה: ממלאים את הקנלוני בתערובת הטונה ומסדרים בתבנית משומנת.
  5. שופכים 1/4 כוס מים לתבנית מסביב לקנלוני, ויוצקים את הרוטב מעל לקנלוני.
  6. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 25 דקות. מורידים את הכיסוי ואופים 20 דקות נוספות.
  7. לפני ההגשה מפזרים עירית קצוצה מעל.