פטריות צלויות ובצל פריך על סלט ירוק זה טעים מאוד, אבל למי יש זמן וכוח לעבוד? בשביל זה יש שני פטנטים: טוסטר הלחיצה והמיקרוגל, שבו אפשר להכין במהירות בצל פריך ללא שמן. הסלט מתובל במיונז טבעוני דל יחסית בשומן, שמכינים ברגע. חייבים להשתמש בחלב סויה, כי רק הוא מכיל לציטין - חומר הקושר בין שמן למים. עוד במדור הבראת מתכונים

>> שניצל טבעוני אפוי בתנור

>> חלות קטנות מקמח כוסמין

>> מרק בצל דיאטטי ודל שומן

המרכיבים ‭2-1)‬ מנות)

לסלט

  • 2 פטריות פורטובלו גדולות וטריות
  • 2 כפיות רוטב סויה
  • 1 כפית חומץ בלסמי
  • 1 כפית שמן זית
  • 1 בצל בינוני קלוף
  • מעט מלח
  • עלים ירוקים לסלט
  • גרעיני רימון, אגוזי מלך, שבבי שקדים (אחד מהם או כולם)
  • 1 כפית מיונז שום (מתכון מצורף בהמשך)

למיונז

  • ‭1/4‬ כוס חלב סויה ללא תוספת סוכר
  • ‭1/4‬ כוס שמן ללא טעם (כמו שמן זרעי ענבים) ‭
  • 1/2‬ כפית חרדל חלק
  • 1 כפית מיץ לימון או חומץ
  • 1 שן שום קורט מלח

ההכנה

‭.1‬ המיונז: שמים את כל המרכיבים בכלי עמוק וצר, ומעבדים בבלנדר מוט עד לקבלת מיונז סמיך ואחיד. אם הוא לא סמיך מספיק, מוסיפים ‭2-1‬ כפות שמן ומעבדים. שומרים במקרר עד שבוע.

‭.2‬ הסלט: מסירים את הרגליים מהפטריות. מערבבים בקערה רחבה את הסויה והבלסמי ומוסיפים את הפטריות. הופכים אותן כדי שיצופו היטב במשרה מבפנים ומבחוץ, ומשהים ‭5-כ‬ דקות.

‭.3‬ חותכים את הבצל לפרוסות בעובי של ‭1/2‬ ס"מ ומפרקים אותן לטבעות. גוזרים נייר אפייה לעיגול המכסה את מגש הזכוכית של המיקרוגל ומניחים עליו את הבצל בשכבה אחידה. מברישים במרינדה של הפטריות וממליחים. מחממים במיקרוגל ‭7-5‬ דקות (כדאי לבדוק באמצע ואולי גם לערבב מעט‭,(‬ עד שהבצל הופך פריך.

‭.4‬ מוציאים את הפטריות מהמרינדה ומניחים בטוסטר לחיצה - אבל לא כדאי ללחוץ, כדי לא לשבור את הפטריות. צולים ‭5-כ‬ דקות ומוציאים.

‭.5‬ מניחים את הפטריות על תערובת העלים ומפזרים את הרימון, האגוזים או השקדים. מוסיפים את פרוסות הבצל ומתבלים במעט מיונז שום.