החומרים (ל-28 פרוסות, 172 קלוריות לפרוסה)

  • תבנית מתפרקת בקוטר 26 ס"מ
  • 6 תפוחי עץ גדולים (1 ק"ג)
  • 1/2 1 כוס סוכר
  • 1/2 כוס שמן
  • 1/2 כוס יין חמוץ
  • 4 ביצים
  • 2 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 100 גרם אגוזי מלך
  • 1 כוס צימוקים

ההכנה

1. מחממים את תנור ל-180 מעלות.

2. חותכים את התפוחים לקוביות קטנות ומניחים בקערה גדולה. מוסיפים לקערה את הסוכר, השמן, היין והצימוקים ומערבבים. מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב.

3. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, אבקת האפייה ואגוזי המלך.

4. מוסיפים את התערובת היבשה לרטובה ומערבבים עד לאיחוד. הקפידו שלא לערבב יותר מדי על מנת לשמור על העוגה קלילה.

5.מעבירים את הבלילה לתבנית 26 משומנת קלות, ואופים למשך 20 דקות. בסיום האפייה, משאירים את העוגה בתנור הסגור לעוד 20 דקות.

  • נטע-חן ליבנה היא דיאטנית קלינית ומאמנת כושר אישית. מתמחה בירידה במשקל ושינוי אורח חיים