עוגות פאי קלאסיות הן קינוח שמומלץ להימנע ממנו אם רוצים לשמור על הבריאות והמשקל - הן עשירות בחמאה וסוכרים פשוטים ועתירות בקלוריות. בפאי שלפניכם החלפתי את החמאה בשמן קוקוס, וקיצצתי את כמות הקלוריות בחצי. מי אמר שאי אפשר לאכול את העוגה ולהישאר רזים ובריאים.

המרכיבים (20 פרוסות/ 173 קלוריות לפרוסה)

  • תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ
  • 3/4 כוס שמן קוקוס (150 גרם)
  • 1 כוס סוכר
  • 1 שקית אבקת וניל (10 גרם)
  • 1/2 2 כוסות קמח תופח (350 גרם)
  • 1 ביצה
  • 2 כוסות (480 גרם) רסק תפוחי עץ טבעי
  • 1 כפית שטוחה קינמון
  • 100 גרם אגוזי מלך קצוצים

ההכנה

1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).

2. ממיסים בסיר את שמן הקוקוס, הסוכר וסוכר הווניל.

3. מסירים את הסיר מהאש, מוסיפים את הקמח ומערבבים. מוסיפים גם את הביצה ומערבבים במהירות. מוציאים כוס מהבצק ומניחים בצד.

4. מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעיגול בקוטר 30 ס"מ. מעבירים את הבצק לתבנית ומהדקים אותו לתחתית לתחתית ולדפנות. מסירים בצק עודף מהשוליים.

5. מערבבים בקערה את רסק התפוחים, הקינמון והאגוזים הקצוצים, ויוצקים את התערובת על הבצק.

6. מגררים את הבצק שנותר באמצעות פומפייה מעל תערובת רסק התפוחים.

7. אופים כ-40 דקות או עד שהפאי מזהיב.

  • נטע-חן ליבנה היא דיאטנית קלינית ומאמנת כושר אישית. מתמחה בירידה במשקל ושינוי אורח חיים