לפי הרפואה הסינית מתאים מאוד לשלב בארוחה אחת את כל חמשת הטעמים. מלוח – רוטב סויה, חריף – רוטב צ'ילי מתוק, מתוק – דבש, חמוץ – תפוחים, מר – פלפל שחור. איזון של טעמים בצלחת המנה העיקרית משפיע לטובה על כמות המזון הנאכל ומפחית בצורך בדבר מה מתוק לאחר הארוחה (ליאורה חוברה, דיאטנית קלינית)

המרכיבים (4 מנות/ 488 קלוריות למנה)

  • 1 ק"ג פרגיות (ירכי עוף ללא העצם)

לרוטב

  • ‭1/2‬ כוס רוטב צ'ילי תאילנדי מתוק
  • ‭1/3‬ כוס מים
  • ‭1/3‬ כוס רוטב סויה (מומלץ סויה תמרי)
  • 1 כפית דבש פלפל
  • שחור טחון
  • 2 תפוחים קטנים מזן גרני סמית‭,'‬ קלופים וחתוכים לקוביות בגודל ‭1/2‬ ס"מ

לתוספת חצאי התפוחים הצלויים

  • תפוחים קטנטנים מזן גרני סמית‭,'‬ חצויים

ההכנה

‭.1‬ שמים במחבת עמוקה את כל מרכיבי הרוטב ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה ומיד מכבים את להבת הכיריים.

2.‬ מחממים היטב מחבת ברזל מחורצת (עם "פסים").‬ מניחים את נתחי הפרגיות במחבת, צולים כ־3 דקות והופכים. ממשיכים בצלייה כ־3 דקות נוספות. חותכים כל פרגית ל־4 ומעבירים מיד למחבת עם הרוטב. טובלים את נתחי הפרגית היטב כך שייעטפו ברוטב מכל הצדדים. מגישים עם כף מהרוטב.

3.‬ תוספת התפוחים הצלויים: מחממים היטב את מחבת הברזל המחורצת (עם "הפסים"). מניחים את התפוחים כשהצד החתוך כלפי מטה וחורכים עד שנוצרת דוגמת פסים על בשר התפוח. מעבירים לכלי הרוטב ומבשלים 5 דקות נוספות. מגישים עם הפרגיות.