בגלל צבעו העז הסלק נחשב מחזק דם על פי הרפואה הסינית. הוא מומלץ לכל מי שסובל מחסר דם או אנמיה, חולשה או תשישות. צבעו המיוחד ניתן לו על ידי קבוצת פיגמנטים מיוחדים הקרויים בטאלינים, אשר לוחמים בסרטן העור, הכבד, הריאות והמעי הגס. הם תורמים גם לדילול הדם ומניעת מחלות לב (ליאורה חוברה, דיאטנית קלינית).

המרכיבים (4 מנות‭135/‬ קלוריות למנה)

לסלק

  • 1 סלק גדול קלוף, פרוס לעיגולים דקים ככל האפשר
  • 1 בצל סגול קטן, קלוף ופרוס דק
  • 1 שן שום, קלופה ופרוסה
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • 4 כפות חומץ תפוחים או חומץ עדין אחר
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כוס מיץ תפוחים צלול
  • 3 כפות שמן קנולה

לסלט

  • 20 עלי חסה רומית מלב החסה, שטופים וקרועים גס בידיים
  • 200 גרם לקט עלים צעירים (או עלי סלק צעירים)
  • 4 אגוזי פקאן חצויים
  • 60 גרם גבינת עובש (כחולה) מסוג רוקפור, בעלת אחוזי שומן נמוכים ככל שניתן למצוא

ההכנה

‭.1‬ הסלק: מניחים את פרוסות הסלק בקערה. מוסיפים את הבצל והשום ויוצקים עליהן את שאר המרכיבים מלבד השמן. מכסים ומאחסנים שעה במקרר.

‭.2‬ התחמיץ: מוציאים את הסלק מהמקרר ומעבירים את הנוזלים שהגיר לצנצנת. מוסיפים לצנצנת את השמן, מכסים במכסה ומנערים במרץ ליצירת התחמיץ.

‭.3‬ הרכבת הסלט: מניחים בקערה את החסות ועלי הבייבי. מוסיפים את פרוסות הסלק, מפזרים את האגוזים ומפוררים מעל את הגבינה. יוצקים מעל מהתחמיץ ומגישים מיד.