מתכון שמתאים לחולי צליאק, למי שמקפיד על תזונה ללא פחמימות - ובכלל לכל מי שרוצה לאכול פיצה בלי ייסורי מצפון ובלי לפגוע בדיאטה.
המרכיבים (4 מנות)
לבסיס:- ראש כרובית בינונית (כ-3 כוסות כרובית גרוסה)
- 1 כף שמן זית
- 2 ביצים
- 1/2 כפית מלח גס
- 1/2 כפית אורגנו
- אבקת שום לפי הטעם
לציפוי:
- רוטב עגבניות
- גבינה צהובה 9%, מגוררת
- תוספות שאוהבים (אני הכנתי עם זיתים, אנשובי ועגבניות)
ההכנה
1. מחממים תנור ל-250 מעלות.2. גורסים את הכרובית במעבד מזון. מעבירים אותה לקערה ומחממים במיקרוגל כ-10 דקות. מוסיפים לכרובית את שאר מרכיבי הבסיס ומערבבים.
3. מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשטחים בה את תערובת הכרובית בעיגול או במלבן.
4. מכניסים לתנור ל-15-20 דקות או עד שהבסיס מתחיל להזהיב.
5. מוצאים את התבנית, מורחים את הבסיס ברוטב עגבניות, מפזרים את הגבינה והתוספות. אופים כ-10 דקות נוספות, עד שהגבינה נמסה ומזהיבה מעט. אם מחכים ולא טורפים את הפיצה מיד כשהיא יוצאת מהתנור, הבסיס מתקשה מעט ואפשר לאכול אותה כמו פיצה אמיתית.
- נטע-חן ליבנה היא
דיאטנית קלינית ומאמנת כושר אישית. מתמחה בירידה במשקל ושינוי אורח חיים