מתכון שמתאים לחולי צליאק, למי שמקפיד על תזונה ללא פחמימות - ובכלל לכל מי שרוצה לאכול פיצה בלי ייסורי מצפון ובלי לפגוע בדיאטה.

המרכיבים (4 מנות)

לבסיס:

  • ראש כרובית בינונית (כ-3 כוסות כרובית גרוסה)
  • 1 כף שמן זית
  • 2 ביצים
  • 1/2 כפית מלח גס
  • 1/2 כפית אורגנו
  • אבקת שום לפי הטעם

לציפוי:

  • רוטב עגבניות
  • גבינה צהובה 9%, מגוררת
  • תוספות שאוהבים (אני הכנתי עם זיתים, אנשובי ועגבניות)

ההכנה

1. מחממים תנור ל-250 מעלות.

2. גורסים את הכרובית במעבד מזון. מעבירים אותה לקערה ומחממים במיקרוגל כ-10 דקות. מוסיפים לכרובית את שאר מרכיבי הבסיס ומערבבים.

3. מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשטחים בה את תערובת הכרובית בעיגול או במלבן.

4. מכניסים לתנור ל-15-20 דקות או עד שהבסיס מתחיל להזהיב.

5. מוצאים את התבנית, מורחים את הבסיס ברוטב עגבניות, מפזרים את הגבינה והתוספות. אופים כ-10 דקות נוספות, עד שהגבינה נמסה ומזהיבה מעט. אם מחכים ולא טורפים את הפיצה מיד כשהיא יוצאת מהתנור, הבסיס מתקשה מעט ואפשר לאכול אותה כמו פיצה אמיתית.

  • נטע-חן ליבנה היא דיאטנית קלינית ומאמנת כושר אישית. מתמחה בירידה במשקל ושינוי אורח חיים