עם פחות מ-30 קלוריות ליחידה, תוכלו ליהנות מהאגרולים האלו מתי שיתחשק לכם משהו טעים ומנחם.

המרכיבים (6 מנות, 29 קלוריות לאגרול)

  • 6 דפי אורז קטנים
  • 1/2 בצל יבש, פרוס דק
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1/4 כרוב לבן, פרוס דק
  • 1 גזר, קלוף ופרוס לרצועות דקיקות
  • 2 פטריות שמפיניון טריות, פרוסות דק
  • 1/2 כפית שמן שומשום
  • 11/2 כפות רוטב סויה

ההכנה

1. הכנת המלית: מחממים מחבת בינונית, מוסיפים את שמן השומשום, הבצל והשום ומערבבים עד שהם הופכים לשקופים. מוסיפים את הגזר ומקפיצים כ-2 דקות. מוסיפים את הכרוב והפטריות, מערבבים קלות ומוסיפים את רוטב הסויה. מבשלים כ-5 עד 7 דקות. מסירים מהכיריים.

2. הרכבת האגרול: טובלים בקערה עם מים קרים דף אורז כחצי דקה או עד שהוא מתרכך. מוציאים אותו מהמים ופורסים על משטח עבודה יבש. מניחים בחלקו העליון כף גדושה מהירקות, מגלגלים חצי גלגול, מקפלים את השוליים פנימה וממשיכים לגלגל לגליל הדוק. מכינים כך את כל הדפים והמלית.

3. כעיקרון, הרול כבר מוכן לאכילה, וניתן להגיש אותו עם מעט טריאקי. מי שמעדיף את הגרסה הפריכה יכול לאפות אותו: מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות), מרפדים תבנית בנייר אפייה ומרססים במעט שמן. מניחים את האגרולים בתבנית ומרססים קלות בשמן. אופים 10 דקות או עד הזהבה.

  • נטע-חן ליבנה היא דיאטנית קלינית ומאמנת כושר אישית. מתמחה בירידה במשקל ושינוי אורח חיים