המרכיבים (15 לחמניות קטנות)

  • 25 גרם שמרים טריים
  • ‭3/4‬ כוס מים פושרים
  • ‭1/4‬ כוס ‭50)‬ גרם) סוכר
  • 3 כוסות ‭420)‬ גרם) קמח אורגני מנופה (או קמח מלא מעורב עם קמח לבן)
  • ‭1/2‬ כוס ‭50)‬ גרם) אבקת קקאו
  • ‭1/2‬ כפית מלח
  • 2 ביצים (רצוי אורגניות)
  • ‭1/2‬ כוס שמן זית בטעם עדין
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ‭1/2‬ כוס שוקולד צ'יפס

ההכנה

‭.1‬ שמים בקערה את השמרים, חצי כוס מהמים הפושרים וכפית מהסוכר, ומשהים כמה דקות עד שהעיסה תוססת.

‭.2‬ שמים בקערה נפרדת את הקמח, הקקאו והמלח ויוצרים בהם גומה קטנה. יוצקים לתוך הגומה את עיסת השמרים, מכסים במגבת ומניחים בצד לחצי שעה.

‭.3‬ לשים (בידיים או במערבל) את הקמח והשמרים ומוסיפים להם בהדרגה את הסוכר שנותר, הביצים, השמן ותמצית הווניל וממשיכים ללוש כמה דקות עד שמתקבל בצק. מוסיפים בהדרגה את רבע כוס המים שנותרה ולשים עד שנוצר בצק חלק, אחיד ולא דביק. מכסים במגבת ומניחים לתפיחה לחצי שעה

‭.4‬ מוסיפים לבצק את השוקולד צ'יפס ומערבבים קלות לעיסה אחידה. משמנים קלות תבנית תנור, יוצרים מהעיסה 15 כדורים ומניחים אותם בתבנית. מכסים במגבת ומניחים לתפיחה לחצי שעה נוספת.

‭.5‬ מחממים את התנור לחום גבוה ‭190)‬ מעלות) ואופים את הלחמניות כרבע שעה עד שמתקבל מעטה פריך ושחום. מגישים.