עוגת תפוזים וקוקוס

עוגת תפוזים וקוקוס (צילום: כפיר חרבי, סגנון: דריה קרגולה)
עוגת תפוזים וקוקוס (צילום: כפיר חרבי, סגנון: דריה קרגולה)

העוגה הזו, רכה ועסיסית, היא כוכבת בביתנו. בכל פעם שאני אופה אותה למטרות מקצועיות, אני נאלצת להשאיר בבית "מס" – כמה ריבועים לבני המשפחה שלא מוכנים לוותר על ההזדמנות.

המרכיבים

(תבנית בגודל ‭20x30‬ ס"מ)

  • ‭1 2/3‬ כוסות קמח תופח
  • 1 כוס (65 גרם) קוקוס טחון
  • ‭2/3‬ כוס שמן קוקוס בכבישה קרה
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • קליפה מגוררת מ־2 תפוזים
  • ‭2/3‬ כוס רסק תפוחים (להשיג ברשתות השיווק)
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • ‭1/4‬ כוס סירופ אגבה או סירופ מייפל (או דבש, אם משתמשים)
  • 100 גרם שוקולד מריר (ללא חלב)‬, קצוץ דק

אפשרות לזיגוג

  • ‭1/2‬ כוס מיץ תפוזים
  • 4 כפות סוכר
  • 1 סרט מקליפת תפוז

ההכנה

1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.

2. שמים בקערה את הקמח והקוקוס ומערבבים.

3. בקערה נפרדת, מערבבים את כל שאר החומרים, למעט מהשוקולד, לבלילה אחידה. מעבירים את תערובת הקמח לבלילה ומערבבים למרקם אחיד. מוסיפים את השוקולד ומערבבים לפיזור אחיד.

4. יוצקים את העיסה לתבנית ואופים כ־35 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי. מוציאים.

5. אם רוצים, מכינים את הזיגוג: שמים את כל מרכיבי הזיגוג בקלחת קטנה, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 2 דקות. מסירים מהכיריים ויוצקים על העוגה החמה.

6. ההגשה: חותכים את העוגה לריבועים ומגישים.

  • איך שומרים? כ־5 ימים, בטמפרטורת החדר (בקיץ, עדיף לשמור במקרר).

עוגיות שוקולד וקוקוס

עוגיות שוקולד וקוקוס (צילום: כפיר חרבי, סגנון: דריה קרגולה)
עוגיות שוקולד וקוקוס (צילום: כפיר חרבי, סגנון: דריה קרגולה)

עוגיות קריספיות, ממכרות, שקל להכין ולשמור.

המרכיבים (כ־50 יחידות)

  • ‭1/2‬ כוס שמן קנולה
  • ‭1/2‬ כוס שמן קוקוס (מכל סוג)
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • ‭1 1/2‬ כוסות (210 גרם) קמח
  • ‭1/2‬ כוס (50 גרם) אבקת קקאו
  • 1 כוס (65 גרם) קוקוס טחון
  • ‭1/4‬ כוס מים
  • 2 טיפות תמצית וניל
  • לציפוי: כ־‭1/2‬ כוס קוקוס טחון

ההכנה

1. שמים את כל מרכיבי העוגיות בקערה ומערבבים לעיסה אחידה. מחלקים את העיסה לשלושה חלקים ומגלגלים כל חלק לגליל בעובי כ־3 ס"מ.

2. מפזרים על מגש את הקוקוס לציפוי ומגלגלים בו את הגלילים לציפוי מלא. עוטפים את הגלילים בנייר אפייה ומאחסנים במקפיא כשעה (ועד חודש)

3. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

4. מוציאים את הגלילים מהמקפיא ופורסים אותם לעיגולים בעובי כ־3 מ"מ. מניחים בתבנית במרווחים של כ־‭1/2‬ ס"מ זה מזה. אופים 7 דקות, מוציאים ומניחים לצינון. אם העוגיות נותרות רכות מדי גם בתום הצינון – אופים אותן ‭3-2‬ דקות נוספות. מגישים.

  • איך שומרים? בקופסה אטומה, שבועיים-שלושה.

שני הקינוחים הבאים שייכים למשפחת המזון החי (Raw Food), ולכן אינם כוללים שימוש בתנור. מאוד כדאי להתנסות בשיטת ההכנה ובטעמים המתקבלים בה. להכנת הקינוחים שלפניכם יש צורך במעבד מזון, שיפורר את הדורש ריסוק, ובבלנדר חזק (ואם אין, אז בלנדר מוט איכותי)‬, שיהפוך הכל למחית אחידה וחלקה.

מוס שוקולד נהדר ללא גלוטן

מוס שוקולד ללא גלוטן (צילום: כפיר חרבי, סגנון: דריה קרגולה)
מוס שוקולד ללא גלוטן (צילום: כפיר חרבי, סגנון: דריה קרגולה)

גרסה בריאה יותר ומפתיעה מאוד למוס הקלאסי. אם לא תגלו, איש לא יחשוד שהקינוח הזה מכיל – לצד מייפל וקקאו - גם אבוקדו.

המרכיבים (8 מנות)

  • ‭1/2‬ כוס חמאת קוקוס מומסת וצוננת
  • ‭1/2‬ כוס סירופ מייפל אמיתי + עד ‭1/4‬ כוס נוספת, לפי הטעם
  • ‭1/2‬ כוס אבקת קקאו ללא סוכר
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ‭1/2‬ כפית קליפת תפוז מגוררת
  • אפשרות: 1 כף ליקר שוקולד
  • 3 אבוקדו בינוניים, בשלים אך לא רכים מדי, קלופים ומגולענים
  • אפשרות: לעיטור: אגוזים או שקדים, קצוצים

ההכנה

1. שמים בקערת מעבד המזון את כל המרכיבים – למעט האבוקדו - ומעבדים למחית חלקה. מוסיפים תוך כדי עיבוד את האבוקדו, בפעמיים־שלוש, וממשיכים לעבד עד שמתקבלת מחית חלקה וקרמית. טועמים. אם צריך, מוסיפים עוד מייפל ומערבבים.

2. מחלקים את המוס לכוסות, מכסים ומצננים במקרר לפחות שעה (ועד 6 שעות). אם רוצים, מקשטים באגוזים או בשקדים, ומגישים.

  • איך שומרים? רק עד יום, במקרר.

סמי פרדו "גבינה" ומוקה ללא אפייה

סמי פרדו "גבינה" ומוקה (צילום: כפיר חרבי, סגנון: דריה קרגולה)
סמי פרדו "גבינה" ומוקה (צילום: כפיר חרבי, סגנון: דריה קרגולה)

בקינוח זה מומלץ להשתמש בשמן קוקוס אורגני, כי במנה זו - שאינה מבושלת או אפוייה - ההבדל ניכר בתוצאה. בנוסף, מומלץ להשתמש בתבניות מסיליקון, המקלות את חילוץ המנה. אם אין, אפשר להכין ולהגיש את המנה בכוסות.

המרכיבים (כ־26 יחידות בתבניות שקעים או כוסות)

לבסיס האגוזים

  • 100 גרם אגוזי פקאן קלופים
  • 1 כף סירופ אגבה
  • 1 כף צימוקים כהים
  • 2 תמרים מיובשים, מומלץ מזן מג'הול, מגולענים + אפשרות לתמר נוסף
  • ‭1/2‬ כוס קוקוס טחון
  • 2 כפות חמאת קוקוס, או שמן קוקוס מכבישה קרה

למלית

  • 300 גרם קשיו לא קלוי, ששרו 30 דקות במי ברז קרים
  • ‭1/2‬ כוס סירופ אגבה או סירופ מייפל (או דבש, אם משתמשים)
  • 1/4‬ כוס מיץ לימון טרי
  • ‭1/8‬ כפית קליפת לימון מגוררת
  • ‭1/2‬ כוס קפה אספרסו (או 1 כפית גדושה קפה שחור ‭1/2 +‬ כוס מים רותחים, צונן ומסונן)
  • ‭1/4‬ כוס שמן קוקוס, מומלץ אורגני
  • ‭3-2‬ טיפות תמצית וניל טהורה

ההכנה

1. הבסיס: שמים את כל מרכיביו במעבד המזון עם להב המתכת ומפעילים בהפסקות (פולסים) עד שמתקבלת תערובת פירורית־דביקה (בודקים: לוקחים מעט מהתערובת ולוחצים בין האצבעות. אם הפירורים הופכים לגוש – מוכן. אם לא – מוסיפים עוד תמר ומעבדים עוד קצת)‬. מחלקים את התערובת בין התבניות או הכוסות ומהדקים היטב לבסיס.

2. המלית: מסננים את הקשיו מהמים, שומרים את המים בנפרד. מעבירים את הקשיו למעבד המזון, מוסיפים את כל שאר מרכיבי המלית וטוחנים למחית חלקה המזכירה במרקם שלה סלט טחינה. אם המחית סמיכה מדי, מוסיפים ממי השרייה של הקשיו ומעבדים עוד קצת.

3. מעבירים את המחית לשק זילוף ומזלפים בכל תבנית למילוי. מאחסנים במקפיא כשעתיים לפחות. מחלצים מהשקעים, ממתינים 10 דקות (בקיץ פחות) ומגישים.

  • איך שומרים? בקופסה אטומה במקפיא, עד חודש.

מאפינס גזר ואגוזים

מאפינס גזר ואגוזים (צילום: כפיר חרבי, סגנון: דריה קרגולה)
מאפינס גזר ואגוזים (צילום: כפיר חרבי, סגנון: דריה קרגולה)

במאפים הנהדרים האלה הטופו מחליף את הביצים. עיטור הסוכר והאגוזים מעניק להם כתר קריספי והתוצאה פשוט מעולה. שימו לב, להכנת המתכון יש להשתמש במעבד מזון – מערבל לא יתאים הפעם – כדי להשיג תוצאה במרקם הנכון.

המרכיבים (24‬ מאפינס או 48 מיני־מאפינס)

  • 1 כוס שמן קנולה
  • 200 גרם טופו רך
  • 1 כוס סוכר חום
  • ‭1/2‬ כוס מיץ תפוזים
  • ‭1/2‬ כוס סילאן
  • ‭1/2‬ כפית קינמון טחון
  • ‭1/2‬ כפית תמצית וניל
  • 1 כוס (140 גרם) קמח לבן
  • 1 כוס (120 גרם) קמח כוסמין מלא
  • 1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
  • אפשרות: עד ‭1/2‬ כוס מים
  • 2 כוסות גזר (4-3 יחידות בינוניות), קלוף ומגורר על פומפייה דקה
  • 100 גרם אגוזי מלך או פקאן, לא קלויים, קצוצים
  • 2 כפות קוקוס טחון

לעיטור

  • ‭1/2‬ כוס אגוזים קצוצים דק
  • 4 כפות סוכר
  • ‭1/2‬ כפית קינמון טחון

ההכנה

1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים ומקמחים תבניות מאפינס (אני ממליצה להשתמש בעטרות נייר או בתבניות נייר חד פעמיות, שמקלות על ההכנה. אם משתמשים בהם, אין צורך לשמן ולקמח).

2. ‬ שמים בקערת מעבד המזון עם להב המתכת את השמן, הטופו, הסוכר, מיץ התפוזים, הסילאן הקינמון ותמצית הווניל. מעבדים כ־3 דקות, עד שמתקבלת בלילה חלקה.

3. בקערה נפרדת, מערבבים את שני סוגי הקמח עם אבקת האפייה. מעבירים את הבלילה לקערת הקמח ומערבבים למרקם אחיד ונוזלי. בודקים: לוקחים קצת מהעיסה בכף ומטים אותה. אם העיסה לא נשפכת מהכף, מוסיפים לקערה מים, בהדרגה (עד ‭1/2‬ כוס) ומערבבים לסמיכות המתאימה.

4. מוסיפים לקערה את הגזר, האגוזים והקוקוס ומערבבים היטב. יוצקים לתבניות כך שהעיסה תמלא עד ‭2/3‬ מגובה התבנית.

5. העיטור: שמים בקערה את האגוזים, הסוכר והקינמון ומערבבים היטב. זורים מעט מהתערובת בכל תבנית.

6. אופים ‭30-20‬ דקות, עד שקיסם הננעץ במאפים יוצא יבש. מוציאים, מצננים ומגישים.

  • איך שומרים? מומלץ לאכול את המאפינס ביום האפייה. אם רוצים, אפשר להקפיא אותם מיד בתום הצינון, ולשמור במקפיא עד 3 שבועות.