המרכיבים (לתבנית פאי בקוטר 24 ס"מ):

לבצק:

  • 110 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 1 כוס + 2 כפות (125 גרם) קמח
  • 1/2 כוס + 1 כף (60 גרם) קמח תפו"א
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 חלמון
  • 1/2 1 כפות מים
  • למלית:
  • 500 מ"ל מים
  • 1 כפית מלח
  • 2 בטטות בינונית, קלופות וחתוכות לקוביות
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כרשה, פרוסה
  • מלח ופלפל
  • 1/2 1 מיכלים שמנת לבישול או שמנת צמחית
  • 4 ביצים, טרופות
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון (לא חובה)
  • 1 קופסה (160 גרם) טונה סטארקיסט בעישון טבעי, מסוננת

אופן ההכנה:

  1. הבצק: שמים את כל מרכיבי הבצק במעבד מזון בעל להב סכין ומעבדים בפולסים עד שנוצר בצק. מוציאים למשטח עבודה, אוספים לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר לשעה.
  2. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומשמנים את התבנית.
  3. המלית: יוצקים את המים לסיר בינוני, מוסיפים כפית מלח ומביאים לרתיחה. מוסיפים את קוביות הבטטה ומבשלים כ-5 דקות, עד שהן מתרככות מעט. מסננים ומניחים בצד.
  4. מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים את הכרשה כ-5 דקות, עד הזהבה. מתבלים במלח ובפלפל ומסירים מהכיריים.
  5. שמים בקערה את השמנת, הביצים ואגוז המוסקט וטורפים היטב. מתבלים במלח ובפלפל.
  6. הרכבת המנה: מוציאים את הבצק מהמקרר, מסירים את הניילון הנצמד, מרדדים לעלה בעובי של כחצי ס"מ, הגדול מעט מקוטר התבנית. מרדדים במערוך ומניחים בתבנית. מהדקים לבסיס ולדפנות.
  7. מסדרים מעל הבצק את קוביות הבטטה, פרוסות הכרשה והטונה. יוצקים את בלילת הביצים והשמנת ואופים כ-45 דקות, עד הזהבה. מגישים חם.