מתכון של השף סטפן
המרכיבים:- 3/4 כוס מרק ירקות
- 1 שקית קוסקוס בינוני להכנה מהירה
- 1/2 בצל קצוץ
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 כוס שקדים שלמים
- 2 כפות יין לבן
- דבש - לפי הטעם
- קורט אבקת קארי
- 3 כפות מים
- 1 קופסה טונה בשמן זית
- 1/3 כוס צימוקים
- 2 כפות נענע קצוצה
- 2 כפות כוסברה קצוצה
- 4 תמרים (עדיף לחים), ללא גלעין וחתוכים לרבעים
- מרתיחים את מרק הירקות. שמים את הקוסקוס בקערה ויוצקים עליו את המרק החם עד כדי כיסוי. מכסים היטב ומשאירים עד לתפיחת הקוסקוס.
- במחבת מטגנים את הבצל בשמן זית עד שהוא מתחיל להשחים. מוסיפים את השקדים ונותנים לתערובת לקבל צבע.
- מוסיפים לתערובת את היין והדבש ומבשלים עד שהנוזלים מצטמצמים לחצי.
- מוסיפים את הקארי, המים, הטונה והצימוקים. מערבבים ומבשלים על אש קטנה במשך 5 דקות.
- יוצקים את התערובת על הקוסקוס ומפזרים למעלה את הנענע, הכוסברה והתמרים.