המרכיבים 6) מאפים)
למלית
- 4 תפוחים זהובים, קלופים וחתוכים לקוביות
- 1/2 כוס אוכמניות טריות או מוקפאות (סגולות או אדומות)
- 1 כף סירופ מייפל
- 1/2 כפית קינמון
לפילו
- 6 עלי פילו בגודל 30 X 30 ס"מ
- 2 כפות חמאה, מומסת
לקישוט
- אבקת סוכר
ההכנה
.1 המלית: שמים את קוביות התפוחים בסיר אידוי כפול או סלסלת אידוי הניצבת מעל סיר עם מים רותחים, ומאדים כ10- דקות. מצננים.
.2 מחממים את התנור לחום בינוני 180) מעלות,( מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים אותו קלות.
.3 שמים את התפוחים והאוכמניות בקערה, מוסיפים את המייפל ואת הקינמון ומערבבים בעדינות כדי שהפירות לא יימעכו.
.4 מניחים עלה פילו על משטח עבודה ומברישים אותו במעט מהחמאה המומסת, מקפלים את העלה לשניים ומניחים שתי כפות מהמלית לרוחב העלה המקופל, כך שיישארו שוליים נקיים ברוחב 2 ס"מ מכל צד. מקפלים את הקצוות כלפי המלית ומגלגלים (כפי שמגלגלים סיגר.( חוזרים על הפעולה עם כל שאר העלים וכל כמות המלית. מניחים את המאפים בתבנית ומברישים בחמאה המומסת. אופים 7-5 דקות, עד הזהבה.
.5 זורים אבקת סוכר על המאפים החמים ומגישים מיד, חם.