המרכיבים ‭6)‬ מאפים)

למלית

  • 4 תפוחים זהובים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • ‭1/2‬ כוס אוכמניות טריות או מוקפאות (סגולות או אדומות)
  • 1 כף סירופ מייפל
  • ‭1/2‬ כפית קינמון

לפילו

  • 6 עלי פילו בגודל ‭30 X 30‬ ס"מ
  • 2 כפות חמאה, מומסת

לקישוט

  • אבקת סוכר

ההכנה

‭.1‬ המלית: שמים את קוביות התפוחים בסיר אידוי כפול או סלסלת אידוי הניצבת מעל סיר עם מים רותחים, ומאדים כ‭10-‬ דקות. מצננים.

‭.2‬ מחממים את התנור לחום בינוני ‭180)‬ מעלות‭,(‬ מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים אותו קלות.

‭.3‬ שמים את התפוחים והאוכמניות בקערה, מוסיפים את המייפל ואת הקינמון ומערבבים בעדינות כדי שהפירות לא יימעכו.

‭.4‬ מניחים עלה פילו על משטח עבודה ומברישים אותו במעט מהחמאה המומסת, מקפלים את העלה לשניים ומניחים שתי כפות מהמלית לרוחב העלה המקופל, כך שיישארו שוליים נקיים ברוחב 2 ס"מ מכל צד. מקפלים את הקצוות כלפי המלית ומגלגלים (כפי שמגלגלים סיגר‭.(‬ חוזרים על הפעולה עם כל שאר העלים וכל כמות המלית. מניחים את המאפים בתבנית ומברישים בחמאה המומסת. אופים ‭7-5‬ דקות, עד הזהבה.

‭.5‬ זורים אבקת סוכר על המאפים החמים ומגישים מיד, חם.