>> לרכישת הספר "מבשלים טבעוני " לחצו כאן

החומרים (ל־12 יחידות)

לקלתית:

  • ½ כוס פקאנים קצוצים גס
  • ½ כוס שיבולת שועל להכנה מהירה
  • 1 כוס קמח מלא 70%
  • ¼ כוס שמן קוקוס
  • 2 כפות סירופ מייפל או אגבה

למלית:
  • ½3 כפות קורנפלור או קמח טפיוקה
  • ¾ כוס סוכר קנים
  • 2 בטטות מאודות, חתוכות לקוביות
  • ¾ כוס חלב שקדים
  • 1 כפית אגוז מוסקט
  • 1 כפית קינמון
  • ½ כפית מלח

לציפוי:
  • 1 קופסה נוזל קוקוס, מצונן
  • ½ כפית תמצית וניל טבעי
  • 1 כף אבקת סוכר
  • 50 גרם שוקולד מריר, לקישוט

אופן ההכנה:

1. לקלתית: מחממים את התנור ל־190 מעלות. טוחנים במעבד מזון את הפקאנים ושיבולת השועל בפולסים למרקם של אבקה. מוסיפים את יתר החומרים לקלתית וטוחנים בפולסים עד ליצירת בצק. אפשר להוסיף עוד כמה טיפות של סירופ מייפל או מים במידת הצורך.

2. מעבירים את הבצק לתבנית פאי בקוטר 22 ס"מ ומשטחים בתחתית ובדפנות. מנקבים במזלג חורים קטנים כדי למנוע תפיחה. אופים 20־25 דקות ומניחים בצד.

3. למלית: מערבבים בקערה קורנפלור וסוכר. במעבד מזון טוחנים בטטה מאודה ומסוננת היטב עם יתר החומרים למילוי, כולל תערובת הסוכר והקורנפלור, עד לקבלת מרקם אחיד. יוצקים על הקלתית ואופים כשעה. שומרים בקירור.

4. לציפוי: מקררים את הקערה והמטרפה של המערבל. פותחים את קופסת נוזל הקוקוס ומעבירים את הנוזלים לכלי אחר (אפשר להשתמש בהם למרק. אוספים את ה"שמנת" של הקוקוס מהתחתית, בערך ¼ כוס וטורפים בקערת המערבל המקוררת. מוסיפים וניל ואבקת סוכר וטורפים עוד כמה שניות. מצפים את מלית הפאי אך לא את הקלתית.

  • טיפ: איך מאדים בטטה? מקלפים, חותכים לקוביות גדולות ומניחים במסננת מעל סיר עם מים על האש. לא מאפשרים לבטטה לבוא במגע ישיר עם המים כדי שלא תספוג יותר מדי נוזלים.

  • ערכים תזונתיים ליחידה: 267 קלוריות, 39 גרם פחמימות, 4 גרם חלבון, 10 גרם שומן