>> לרכישת הספר "מבשלים טבעוני " לחצו כאן

החומרים (ל־8 מנות):

  • 2 כפות שמן זית
  • ½1 כוסות שקדים מולבנים, טחונים שהושרו במים למשך הלילה, או קמח שקדים
  • ¼ כוס מיץ לימון
  • ½ כוס מים או יין לבן יבש
  • 2 שיני שום כתושות
  • ¼1 כפיות מלח
  • 2 כפות שמן זית ו־4 עלי בזיליקום חתוכים לרצועות, להגשה

אופן ההכנה:

1. מעבירים את החומרים לקערת בלנדר ומעבדים בפולסים עד לקבלת תערובת חלקה. אם התערובת סמיכה מדי, אפשר להוסיף מעט מים או יין לבן.

2. מרפדים מסננת רשת בשלוש שכבות בד גבינה או משתמשים בחיתול. מעבירים את התערובת למסננת, סוגרים את הקצוות של הבד לחבילה ומהדקים בגומי. משאירים במקרר ל־12 שעות.

3. מחממים את התנור ל־180 מעלות. מחלצים את הגבינה מהבד והופכים על תבנית מרופדת בנייר אפייה (אין צורך להשטיח). אופים 30-40 דקות, עד שהגבינה יציבה מלמעלה. מוציאים, מביאים לטמפרטורת החדר ומקררים.

4. מערבבים 2 כפות שמן זית עם בזיליקום (או עשב תיבול אחר), מחממים כדקה במיקרוגל או בסיר קטן ויוצקים על הגבינה, שמוצקה מבחוץ ורכה מבפנים.

  • ערכים תזונתיים למנה: 179 קלוריות, 4 גרם פחמימות, 3 גרם חלבון, 17 גרם שומן