המתכון שלפניכם פשוט להכנה והתוצאה: פשטידת בצל מספקת כל חך בטעמה הכובש. הפשטידה מבוססת על גרגירי חומוס מבושלים ומעוכים שנטמעים בעיסה ואינם נראים אך מייצבים אותה. להכנת העיסה הבסיסית יש להשתמש בקמח כוסמין או קמח לבן, ולא כדאי להשתמש בקמח מלא כהה.

עוד במדור הבראת מתכונים

>> קיש קייל טבעוני

>> פסטה עם פטריות ושמנת סויה

>> פיצה טבעונית עם פטנט

המתכון מתאים לתבנית קטנה של ארבע מנות בגודל 18/14 ס"מ (בגודל של תבנית חד פעמית קטנה) אך ניתן להכפיל כמויות ולאפות בתבנית מלבנית סטנדרטית. ניתן להשתמש בגרגירי חומוס קפואים מופשרים או אפילו בגרגירי חומוס מקופסת שימורים, מסוננים ושטופים.

את המתכון הבסיסי ניתן לגוון על ידי הוספת ירקות שונים:

  • פשטידת בצל ופטריות: פורסים סלסילת פטריות טריות ומוסיפים לבצל בשלב האידוי בשמן.
  • פשטידת בצל ותרד: מוסיפים לעיסת הפשטידה המוכנה 1/2 כוס תרד קפוא מופשר או 300 גרם תרד טרי מאודה, סחוט וקצוץ וקורט אגוז מוסקט.
  • פשטידת ברוקולי ובצל: מוסיפים לעיסת הפשטידה המוכנה 1 כוס פרחי ברוקולי מאודים וקצוצים.

המרכיבים (4 מנות)

  • תבנית בגודל 14X18

  • 2 בצלים גדולים קצוצים (½ 2 כוסות)
  • 1/4כוס שמן זית
  • 1 כוס גרגרי חומוס מבושלים
  • 1/4 כוס מים
  • 1/2כוס קמח כוסמין / קמח לבן
  • 1/2 כפית אבקת אפיה
  • 1/2 כפית מלח

ההכנה

1. מניחים את הבצלים הקצוצים עם שמן זית במחבת נון סטיק עמוקה או בסיר ומאדים 15 דקות עד הזהבה קלה. מחממים את התנור ל-185 מעלות.

2. מניחים את גרגירי החומוס המבושלים בקערה ומועכים עם מועך תפוחי אדמה או מזלג. מוסיפים את המים, הקמח, אבקת האפייה, המלח והבצל המאודה עם השמן ומערבבים היטב.

3. מרפדים תבנית קטנה בנייר אפייה, מעבירים את העיסה לתבנית ומיישרים. אופים כ-45 דקות עד השחמה והתמצקות. ממתינים מעט ואז פורסים ל-4 מנות.