פחזניות פולנטה כשרות לפסח במילוי ראגו פטריות. אפשר להגיש כל מנה לחוד או למלא את הפחזניות בראגו.

>> לרכישת הספר "מבשלים טבעוני" לחצו כאן

פחזניות פולנטה כשרות לפסח

  • ערכים תזונתיים לפחזנית ריקה: 67 קלוריות, 10 גרם פחמימות, 1 גרם חלבון, 3 גרם שומן.
  • ללא גלוטן, דל שומן, דל קלוריות

החומרים ל־12 יחידות

  • 5 כוסות מים
  • 1 עלה דפנה
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור, גרוס טרי
  • 1 כוס קמח תירס אינסטנט לפולנטה
  • 2 כפות שמן זית

אופן ההכנה

1. יוצקים 3 כוסות מים לסיר כבד, מוסיפים עלה דפנה, מלח ופלפל ומרתיחים. בסיר אחר מביאים לרתיחה עדינה את 2 כוסות המים הנותרים.

2. מוסיפים לסיר הראשון את קמח התירס לפולנטה, ומערבבים כל הזמן עד להיווצרות בועות גדולות. מנמיכים את האש ומוסיפים בהדרגה את 2 כוסות המים הנותרים, עד לספיגת הנוזלים. מבשלים על אש נמוכה 10 דקות, תוך כדי ערבוב בכף עץ, עד לקבלת מחית רכה וסמיכה. מוסיפים את השמן, מסירים מהאש ומצננים 10 דקות.

3. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה. מעבירים את התערובת לשק זילוף עם צנתר בעל פייה עגולה ורחבה ומזליפים צורת פחזנית על גבי נייר האפייה. אופים 20 דקות בלי לפתוח את התנור.

4. יוצרים בעזרת כף שקע בקצה המחודד של הפחזנית האפויה (להכנסת המילוי), או חוצים אותה לשניים.

ראגו פטריות ותרד

  • ערכים תזונתיים למנת ראגו, ללא פחזנית: 48 קלוריות, 2 גרם פחמימות, 2 גרם חלבון, 3 גרם שומן
  • ללא גלוטן, דל שומן, דל פחמימות, דל קלוריות

החומרים ל-12 מנות (48 קלוריות למנה)

  • 1 בצל בינוני, חתוך לקוביות קטנות
  • 1 שן שום קצוצה
  • 2 כפות שמן זית
  • 3/4 כוס יין אדום
  • 2 אריזות פטריות שמפיניון טריות, שטופות וחתוכות לקוביות
  • 1/2 כוס עלי בזיליקום פרוסים לרצועות דקות
  • 250 גרם עלי תרד
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט
  • מלח ופלפל שחור גרוס, טרי, לפי הטעם

אופן ההכנה

1. מטגנים במחבת גדולה בצל ושום בשמן זית.

2. מוסיפים את היין, הפטריות, הבזיליקום ועלי התרד, מתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל ומבשלים על אש נמוכה־בינונית עד לאידוי מחצית מהנוזלים.

3. מניחים פחזנית על גבי צלחת הגשה ויוצקים לתוכה את הראגו עם הרוטב החם.