אין כמו לחם כוסמין ביתי, חם שיצא בזה הרגע מהתנור. מורחים עליו ריבה או גבינה טבעונית, מוסיפים חופן נבטים טריים שנאספו הישר מהמנבטה – ומתחילים את החגיגה. והבשורה הטובה: הכנתו לא מצריכה עבודה רבה, ולמען האמת כל הזמן הדרוש הוא בעיקר להתפחה.

החומרים

  • 600 גרם קמח כוסמין מלא
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כפית מלח
  • 1.5-2.5 כוסות מים
  • 3 כפות זרעי דלעת
  • 1 כף משפר אפייה (לא חובה)

לציפוי:

  • 1 כף זרעי צ'יה
  • 1 כפית שומשום שחור
  • 1 כפית שומשום מלא

ההכנה

1. מכניסים לקערת מיקסר עם וו הלישה את כל החומרים למעט המים, ותוך כדי לישה איטית מוסיפים את המים (מתחילים עם כוס וחצי) עד לקבלת בצק אחיד.

2. מגבירים את מהירות המיקסר ולשים עוד דקה.

3. מקמחים קערה, מכניסים לתוכה את גוש הבצק, מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה כשעה.

4. מעבירים את הבצק לתבנית לחם/אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה (ניתן לקמח מעט כדי שהבצק לא ידבק לאצבעות או לדפנות).

5. מכסים שוב את הבצק בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה חוזרת כחצי שעה.

6. ציפוי הלחם (לא חובה): מערבבים את זרעי הצ'יה עם 3 כפות מים ומערבבים כמה שניות. מורחים את התערובת על החלק העליון של הבצק וזורים את השומשום השחור והמלא.

7.אופים את הלחם בתנור בחום של 200 מעלות למשך 40-35 דקות.

7. מוציאים את הלחם מהתנור ומניחים לצינון על רשת כ-15 דקות.