עוגה קלה מבחינה קלורית, עם שילוב מיוחד של טעמים וצבעים, שיגרמו לאורחים לשאול אם השתמשתם בצבעי מאכל. אבל סוד הצבע טמון דווקא במחית פיסטוק טבעית, שאותה ניתן לרכוש בחנויות אפייה מתמחות.

אפשר גם להשתמש בפיסטוקים אמיתיים ולטחון אותם לאבקה במעבד מזון. הצבע לא יהיה חזק כמו זה של המחית המרוכזת, אך הטעם יהיה מורגש והעוגה תהיה לא פחות טעימה. אם משתמשים בפטל קפוא יש להניחו במסננת מעל הכיור כשעתיים, עד להגרת מרב הנוזלים.

מרכיבים

תבנית אינגליש קייק (‭15-כ‬ פרוסות, 140 קלוריות לפרוסה)

  • 3 ביצים
  • ‭1/2‬ כוס רויון
  • ‭1/2‬ כוס שמן
  • 50 גרם ‭1/4)‬ כוס) מחית פיסטוק טבעית
  • 1 כוס ‭140)‬ גרם) קמח תופח
  • 6 כפות קורנפלור
  • 50 גרם ‭1/2)‬ כוס פחות 1 כף) אבקת סוכר
  • 125 גרם ‭3/4)‬ כוס) פטל אדום טרי או קפוא
  • לקישוט: מעט אבקת סוכר

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ‭160-ל‬ מעלות.
  2. מערבבים בקערה את הביצים, השמן והרויון עד לקבלת בלילה אחידה. מוסיפים את מחית הפיסטוק ומערבבים היטב.
  3. מנפים לקערה נפרדת את הקמח, הקורנפלור ואבקת הסוכר.
  4. מוסיפים את תערובת החומרים היבשים לקערה עם הבלילה ומערבבים בתנועות אטיות, רק עד שמתקבלת בלילה אחידה (יש להימנע מערבוב מהיר או ארוך מדי, שיפג במרקם העוגה).
  5. מוסיפים את הפטל ומערבבים בעדינות רק עד שהוא מתפזר באופן אחיד בבלילה.
  6. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים‭30-כ‬ דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים בלבד.

  • סיון ורקר היא דיאטנית קלינית ומדריכת אירובי ועיצוב
  • לבלוג של אבירם פלג