מתכון פשוט ומהיר להכנה, שבו התנור עושה בשבילכם את רוב העבודה. התוצאה: מנה ביתית וטעימה מסוג "שגר ושכח‭."‬ הצלייה בתנור מרכזת את טעמיו המתוקים של הכרוב, והוא מהווה תוספת מושלמת לאורז מלא.

עוד במדור הבראת מתכונים

>> מתכונים נפלאים עם חמאת בוטנים ביתית

>> פשטידה וצ'יפס בתנור מבטטה

>> כרובית בתנור ברוטב טחינה אדומה

המרכיבים

  • 1 בצל גדול
  • 1 כרוב בינוני-קטן
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 3 כפות גדושות רסק עגבניות איכותי (ללא תוספת סוכר)
  • ‭1 1/2‬ כוסות מים
  • ‭1/2‬ כפית מלח (או יותר, לפי הטעם)

ההכנה

‭.1‬ מחממים את התנור ‭140-ל‬ מעלות.

‭.2‬ חותכים את הבצל לקוביות בינוניות ואת הכרוב לקוביות גדולות.

‭.3‬ מחממים את שמן הזית בסיר או במחבת עמוקה. מוסיפים את הכרוב והבצל ומזהיבים על להבה בינונית, תוך בחישה. מוסיפים את הפפריקה ובוחשים היטב. מערבבים בנפרד את רסק העגבניות עם המים והמלח ויוצקים על הכרוב. מביאים לרתיחה ומסירים מהאש.

‭.4‬ יוצקים את התערובת לקדירת חרס או לסיר עם מכסה שיכול להיכנס לתנור. מכניסים לתנור ‭3-ל‬ שעות - אין צורך לערבב בזמן האפייה.