מאת: עינת מזור

טארט ענני קצפת ותותים ללא גלוטן, נפלא לערב רומנטי או לחגיגה אינטימית עם קינוח מתוק וקל. לבסיס הטארט יש מתיקות של עוגה, ומעל מנצחים תותים וקצפת.

החומרים (לתבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ):

לבצק

  • 80 גרם (2 כוסות) פצפוצי אורז תפוח, ללא גלוטן
  • 50 גרם (1/2 כוס) קמח שקדים
  • 60 גרם שמן קוקוס
  • 20 גרם (2 כפות) סוכר
  • קורט מלח

לקצפת "שנטילי" ורדים

  • 250 גרם שמנת להקצפה
  • 1 כפית מי ורדים
  • 1/4 כוס אבקת סוכר, מנופה

לקישוט

  • סלסילת תותים שטופים
  • אבקת סוכר, לפיזור למעלה


ההכנה

1. מחממים תנור ל-170 מעלות.

2. הכנת הבצק: במעבד מזון, שמים פצפוצי אורז וקמח שקדים ומעבדים בפולסים לקבלת תערובת פירורים. מוסיפים את שמן הקוקוס, הסוכר והמלח עד לקבלת בצק.

3. משטחים את הבצק בתוך תבנית הטארט ומקררים במקרר ל-15 דקות. מוציאים ואופים 10-7 דקות. מצננים לחלוטין.

4. הכנת הקרם: מקציפים במהירות בינונית את השמנת, מי הוורדים ואבקת הסוכר. מעלים בהדרגה את המהירות ליצירת קצפת אוורירית ומתוקה.

5. ההרכבה: מורחים את הקצפת על גבי הטארט, מניחים את התותים על הקצפת, ומפזרים מעט אבקת סוכר. מקררים במקרר לפחות שעתיים, עד להגשה.

    הבסיס לטארט


    חפשו אותי בפייסבוק: שפית עינת מזור-המרכז לתזונה בריאה

    עינת מזור היא שפית, מומחית באפייה ללא גלוטן, מרצה ומחברת ספרי בישול

    עוד מתכונים ללא גלוטן:

    >> עוגיות עם פירות מיובשים

    >> עוגת מייפל ניו יורקית

    >> טארט ירקות קליל