מאת: רונית פנסו
מרק תותים (6 מנות)
החומרים:
2 תפוזים
1 כוס יין אדום
2 כפות ליקר תפוזים
1/2 כוס דבש
500 גרם תותים ללא העוקצים
1 כפית קליפת תפוז מגוררת
אופן ההכנה:
.1 מקלפים את התפוזים מהקליפה ומהציפה הלבנה בעזרת סכין חדה, ומוציאים מהתפוזים הקלופים פלחים נקיים. שומרים בצד.
.2 מערבבים בסיר קטן את היין, הליקר והדבש. מניחים על להבה בינונית ומביאים רק עד לסף רתיחה. מסירים מהאש.
.3 מעבדים את התותים וקליפת התפוז בבלנדר למחית גסה. מוסיפים את תערובת היין ומעבדים שנית למרק חלק.
.4 מחלקים את המרק בין צלוחיות הגשה עמוקות או כוסות יין גדולות. מוסיפים את פלחי התפוזים ומגישים.
* בימים חמים צננו את המרק במקפיא ל־30 דקות והגישו קר.
ערכים תזונתיים למנה: 152 קלוריות, 27 גרם פחמימות, 1 גרם חלבון, 0 גרם שומן
מאפה תותים ותפוחים בציפוי פריך (6 מנות)
החומרים:
לשכבת הפירות:
450 גרם תותים ללא העוקצים, פרוסים
2 תפוחי עץ קלופים, מגולענים וחתוכים לקוביות קטנות
1/4 כוס סוכר זהוב
1/2 כפית תמצית וניל
1/4 כפית אבקת ג'ינג'ר
1 כף קורנפלור
6 קעריות אישיות חסינות אש בקוטר 12 ס"מ, או תבנית בגודל 23X22 ס"מ
לשכבת הציפוי:
1 כוס סוכר זהוב
1 כוס קמח
1 כוס קמח תירס גס
3 כוס פתיתי שיבולת שועל כף קקאו קורט מלח
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 כפית תמצית וניל
1 כפית קינמון טחון
אופן ההכנה:
.1 משמנים את התבנית במעט חמאה. מחממים את התנור ל־200 מעלות.
.2 הפירות: מערבבים בקערה את כל המרכיבים. מעבירים לתבנית ומשטחים לשכבה אחידה.
.3 הציפוי: מכניסים את כל המרכיבים לקערת מעבד מזון עם להב מתכת. מעבדים בפולסים קצרים, לתערובת פירורים גסים. זורים על הפירות שבתבנית בשכבה אחידה.
.4 אופים במשך 35 דקות (או 45 דקות בתבנית גדולה), או עד ששכבת הציפוי משחימה.
.5 מניחים ל־10 דקות בטמפרטורת החדר לפני ההגשה.
ערכים תזונתיים למנה: 360 קלוריות, 50 גרם פחמימות, 4 גרם חלבון, 15 גרם שומן