עינת מזור
מרגישים שמיציתם את מתכוני הסופגניות למיניהם? הנה נוסחה חדשה וטעימה לסופגניות תפוחות בטעם חמצמץ של תפוח. לא הרבה מכירים את הפריטרס -ואני שמחה להיות זו שמציגה בפניכם את הגרסה הייחודית הזו ללא גלוטן. אף אחד לא ירגיש בהבדלי טעם (וזה בדוק).
זהו שילוב מוצלח מאד של סופגניה אווריריות שהצורה העגלגלה שלה נשמרת, אך לא בקפידה. אני אוהבת להוסיף לסופגניות האלה גרידת תפוחים ולימון שמוסיפים טעם ומרקם משגע. מה שכן - הסופגנייה הזו מטוגנת, אבל היא באמת אחד הקינוחים היותר טעימים שאכלתי.
כדי לשמור על טמפרטורת הטיגון, הכניסו לשמן חתיכת גזר שמווסת את הטמפרטורה. ולחבריי הטבעונים: המירו 1/4 כוס מחית תפוחים במקום 2 הביצים המעורבבת עם חומרי הגלם, לפי שלבי המתכון.
חג אורים שמח!

גרידת התפוחים והלימון מוסיפים טעם ומרקם משגע. פריטרס ללא גלוטן (צילום: עינת מזור)

החומרים ל 20 יחידות:

2 תפוחים ירוקים, קלופים ומגוררים גס
2 כפות מיץ לימון
1 כף סוכר
לבלילה:
1 גביע אשל
¼ כוס(50 גר) סוכר+ 2 כפות
2 ביצים מופרדות
1 כוס קמח אורז
¾ כוס קמח קונדיטור, מסובסד
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית קינמון
קורט מלח
50 גר חמאה מומסת
שמן צמחי לטיגון
אבקת סוכר, לפיזור מעל
הכנה:
1. מגררים לקערה את התפוחים, מוסיפים מיץ לימון טרי וסוכר ומערבבים. בקערה נפרדת מערבבים אשל, 1/4 כוס סוכר ו-2 חלמונים.
2. מוסיפים את החומרים היבשים: קמחים, אבקת אפייה, קינמון, מלח ומערבבים לקבלת בלילת בצק. מוסיפים את החמאה ומערבבים.
3. בינתיים מקציפים את החלבונים, כשמתחיל להיווצר הקצף מוסיפים בהדרגה את 2 כפות הסוכר הנותרות וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב, אך לא קשה.
4. מערבבים את תערובת התפוחים, כולל הנוזל, עם בלילת הבצק. מקפלים בעדינות פנימה את קציפת הביצים ליצירת בלילה די נוזלית.
5. מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר רחב (איך בודקים אם השמן חם מספיק? זורקים פנימה מעט בצק, אם יש סביבו בועות – זה הזמן להכניס פנימה את הסופגניות. אם משתמשים במדחום, הטמפרטורה צריכה להיות סביב 170 מעלות), ומכניסים את הפריטרס בעזרת 2 כפות.
6. מטגנים את הפריטרס בשמן עד להשחמה זהובה מכל צד (2-3 דקות).
7. לאחר הטיגון מפזרים מעט אבקת אפייה ומגישים.
עינת מזור היא היא שפית, מומחית באפייה ללא גלוטן, מרצה ומחברת ספרי בישול
לפוסטים הקודמים של עינת מזור:

וכך עושים את זה: חומרי הגלם לפריטרס (צילום: עינת מזור)

מוסיפים גרידת לימון ותפוח (צילום: עינת מזור)

מקפלים את קציפת החלבונים לבלילה (צילום: עינת מזור)

וככה זה נראה מבפנים (צילום: עינת מזור)