שילוב ירקות בעוגה עשוי להיראות לחלקנו מוזר בתחילה, אך מלבד עוגת הגזר הקלאסית, ישנם עוד ירקות שאפשר לשלב בקינוחים ובעוגות, ובכך לעלות את ערכם התזונתי וליהנות גם מטעם ומרקם ייחודיים. הסלק הוא דוגמה נהדרת לכך.

צבעו האדום העז של הסלק מעיד על כמות רבה של פיגמנטים מסוג אנטוציאנינים, הידועים כנוגדי חימצון חזקים. ערכו התזונתי של הסלק אינו יורד עקב בישולו. טעם הסלק מורגש במתכון ושילובו עם מתיקות הבננה וה"קריספיות" של האגוזים מקנה לעוגה הבחושה הזו מרקם וטעם ייחודיים.

עוד עוגות מופחתות קלוריות במתוק ולא מושחת

>> עוגת קינואה ותבלינים

>> מאפינס בטטה ומייפל

>> עוגת טחינה וסילאן

את הסלק מבשלים בסיר עד לריכוכו. ניתן לקצר את זמן הבישול על ידי שימוש בסיר לחץ.

המרכיבים (13 פרוסות, 130 קלוריות לפרוסה)

  • תבנית: אינגליש קייק
  • 1 סלק בינוני מבושל
  • 4 כפות סוכר חום
  • 1.5 כוסות קמח תופח
  • 3 ביצים
  • 1/2 כוס מים פושרים
  • 1/3 כוס שמן קנולה
  • 1 כף תמצית וניל
  • 1/3 כוס אגוזי מלך
  • 1 בננה בשלה, מעוכה במזלג

ההכנה

1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומשמנים את התבנית.

2. גוררים בזהירות את הסלק המבושל בפומפייה ושמים בקערה גדולה.

3. מוסיפים את הביצים והסוכר ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.

4. מוסיפים את השמן, המים, תמצית הווניל ואת הבננה המעוכה ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה ונוזלית עם מעט גושים.

5. מוסיפים את הקמח ומערבבים מעט רק עד לאיחוד הקמח בתערובת. מוסיפים את האגוזים.

6. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים כ-40 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם מעט פירורים לחים.

סיון ורקר היא דיאטנית קלינית ומדריכת אירובי ועיצוב

לבלוג של אבירם פלג