מאת: עינת מזור
ראשית, וידוי קצר: יש לי חולשה לסלטים פיקנטיים, על גבול החריף, עם הרבה שום וחמיצות לימונית ברקע, סלטים מתפרצים עם הרבה טעם, כאלה שכבר בזמן ההכנה אני מפנטזת על הביס הראשון. במקרים שכאלה תחושתי הכללית היא שקיים צורך בהול וגחמני ללחם או לפיתה בשרנית, ובמקרה שלנו - פלאפלים בריאים. הארוחה מומלצת לאנשים שאוהבים את ארוחת הצהריים שלהם קלילה ומשביעה, אך לא על גבול פתיחת כפתור עליון מתפוצץ במכנס בסוף הארוחה.
המנה שלפניכם היא מנה מעולה שכוללת כדורי פלאפל טעימים וקריספיים מכוסמת (דגן ללא גלוטן) ומקמח חומוס בלבד. את הכדורים העגלגלים האלה אני אוהבת לטבול בסלט טחינה עם חצילים שאני מכינה (ויש גם טוויסט), שמלווה בסלט פלפלים חריף מאוד וטעים.

כבר לא צריך להרגיש אשמים. כדורי פלאפל בללא גלוטן (צילום: עינת מזור)

כדורי פלאפל מכוסמת

החומרים ( ל־15 יחידות):
1 כוס כוסמת לא מבושלת, שטופה
2 כוסות מים רותחים
1 כף שמן זית
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור, גרוס טרי
2־3 כפות גדושות קמח חומוס
חופן פטרוזיליה קצוצה
ההכנה:
1. מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הכוסמת עם מלח ופלפל ומערבבים. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים. מבשלים 20 דקות, מסירים מהאש ומשאירים מכוסה ל־5 דקות נוספות.
2. מערבבים בקערה את הכוסמת המבושלת, קמח החומוס והפטרוזיליה. אם יש צורך, מתקנים את התיבול. צרים כדורים עגולים, מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים מעט להזהבה. מסירים מהאש.

ואיך כדאי להגיש? לצד סלטים פיקאנטיים, כמו אלה:

תוספות קלות וטעימות שנותנות למנה טוויסט מעניין. סלט טחינה וחצילים וסלט חריף-אש (צילום: עינת מזור)

סלט ים תיכוני עם טחינה וחצילים

החומרים:
1 חציל בינוני
1 כוס טחינה גולמית
½1 כוסות מים מסוננים
1 לימון טרי סחוט
מלח ופלפל
4 שיני שום
1 כף שמן זית
ההכנה:
1. מחממים את התנור ל־200 מעלות. מחוררים את החציל, עוטפים בנייר אלומיניום עם מעט שמן זית ושיני השום, ומניחים אותו בתבנית מרופדת בנייר אפייה. צולים 30־40 דקות, עד לריכוך החציל. מוציאים את החציל בזהירות, מסירים את הקליפה ומועכים את בשר החציל ואת שיני השום במזלג.
2. מערבבים בקערה את הטחינה, המים, הלימון, התבלינים, החציל המרוסק (אפשרי עם מעט קליפת חציל) ושיני השום, מתקנים תיבול ומגישים עם כדורי הפלאפל.

סלט פלפלים חריף אש

החומרים:

6 גמבות
3 פלפלים חריפים ארוכים
5 שיני שום, פרוס דק
2 כפות שמן זית
2 כפיות חומץ אורז או חומץ בן יין
מלח ופלפל לפי הטעם
ההכנה:
1. מחממים את התנור ל־200 מעלות, משמנים מעט את הגמבות והפלפלים בתבנית אפייה וצולים 15 דקות, עד שהפלפלים משחימים. מוציאים מהתנור ומכסים בניילון נצמד. לאחר 10 דקות, מקלפים את הקליפה, מסירים את הגרעינים ופורסים לפרוסות.
2. מעבירים לכלי הגשה עם שמן זית, חומץ ושום, מתבלים במלח ופלפל ושומרים במקרר.
עינת מזור היא שפית, מומחית באפייה ללא גלוטן, מרצה ומחברת ספרי בישול