המרכיבים

כלים מיוחדים: תבנית בקוטר 22 ס"מ

  • ‭3 1/2‬ כוסות (500 גרם) קמח
  • 8 גרם שמרים יבשים או 25 גרם שמרים טריים
  • ‭1/2‬ כוס תחליף "כמו סוכר"
  • 2 ביצים
  • ‭3/4‬ כוס חלב, פושר
  • 150 גרם חמאה
  • 1 כפית (5 גרם) מלח

למלית

  • 25 גרם חמאה
  • 6 תפוחים גדולים, קלופים ופרוסים
  • ‭1/4‬ כוס תחליף "כמו סוכר"
  • 2 כפיות מיץ לימון
  • ‭1/2‬ כפית קינמון טחון

לסירופ

  • ‭1/2‬ כוס מים
  • ‭1/2‬ כוס תחליף "כמו סוכר"
  • ‭1/2‬ לימון

ההכנה

1. המלית: מחממים מחבת על להבה בינונית-גבוהה, מוסיפים לה את החמאה וממיסים. מוסיפים את פרוסות התפוחים ומטגנים אותם כ‭5-‬ דקות בחמאה, על להבה בינונית, עד שהם מצופים בחמאה ומזהיבים קלות. מוסיפים את ה"כמו סוכר" , מיץ הלימון והקינמון, מערבבים ומסירים מהכיריים. מניחים בצד לצינון.

2. הבצק: שמים בקערת המערבל בעל וו הלישה את הקמח, השמרים, הביצים, תחליף ה"כמו סוכר" והחלב הפושר ולשים 5 דקות עד שנוצר בצק רך. מוסיפים את המלח, ממשיכים ללוש עד שנוצר בצק גמיש. מסירים מהמערבל, מכסים במגבת ומתפיחים במקום חמים כשעתיים, עד שנפח הבצק מוכפל.

3. משמנים את התבנית.

4. מקמחים משטח עבודה, מעבירים אליו את הבצק ומרדדים לעובי חצי ס"מ. מפזרים את מלית התפוחים על הבצק באופן שווה ומגלגלים לגליל ארוך. פורסים את הגליל לפרוסות בעובי 4 ס"מ ופותחים אותן קצת כלפי חוץ בידיים, לצורת שושנה. מניחים את השושנים בתבנית זו ליד זו ומניחים לחצי שעה לתפיחה שנייה.

5. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).

6. אופים 45 דקות עד שהעוגה תופחת ומזהיבה. מוציאים ומצננים קצת.

7. הסירופ: שמים את המים וה"כמו סוכר" בסיר. סוחטים פנימה את מחצית הלימון ומוסיפים גם אותו (בקליפתו) לסיר. מרתיחים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים ‭7-5‬ דקות עד להסמכה. יוצקים את הסירופ על העוגה שהצטננה ומגישים.

>> עוד מתכונים לעוגות ועוגיות ללא סוכר