עינת מזור

עוגה מרשימה ללא טיפה של קמח. עוגת שכבות בוואריה, רימונים ודבש (צילום: עינת מזור)

"קחי לך תפוחים ותמרים המתיקי את יומך..." - מתנגן לו השיר המפורסם של רמי קליינשטין ברדיו, ואני נהנית לזמזם אותו יחד עמו. השיר הזה נחרט לי בראש גם לאחר שיצאתי מהמכונית בדרכי לעיסוקיי, והיווה לי השראה לעוגה היפה הזו. נכון, אין בה תפוחים, אבל פרט להם - יש בה את כל המתיקות שצריך: תמרים, דבש ורימונים. באמת שאין צורך ביותר מזה.
הרימון, שהוא גולת הכותרת בחג הזה, משתלב במטבח שלי כמעט בכל סלט ובכל תפריט: הוא מכיל נוגדי חמצון שעוזרים בשמירת החיסון הטבעי של הגוף מפני מחלות שונות, לרבות מחלות לב, ושומר על יכולת הזיכרון שלנו. התמרים הם חטיפי אנרגיה מעולים ש"הולכים" איתי לכל מקום. בכל יום עבודה ארוך, כשאני יודעת שיהיה לי קשה למצוא זמן לנשנש משהו, הם נשלפים ונאכלים מיד.הדבש, שבעוגה הזו הוא הממתיק העיקרי, הוא מרכיב חשוב לחיטוי ולעיכוב התפתחות חיידקים ובקטריות.
ומה אני מאחלת לכם השנה, חברים שלי? עשו מעשים טובים, היו מאושרים ותנו כבוד איש לרעהו. שנה טובה, בריאה ומוצלחת!

עוגת שכבות בוואריה, רימונים ודבש לראש השנה

החומרים ל-10 מנות, לתבנית עגולה 24 ס"מ
לעוגת תמרים־שוקולד (הבסיס):
50 גרם חמאה
100 גרם חתיכות שוקולד
50 גרם מחית תמרים (כף גדושה)
6 ביצים מופרדות
3 כפות סוכר דמררה
החומרים לקרם בוואריה - רימונים ודבש:
½ 1 כוסות חלב
14 גרם ג'לטין
4 חלמונים
¼ כוס דבש
1 כף קורנפלור
3 כפות מיץ רימונים
¼ כוס גרגירי רימון
החומרים לקרם קצפת-דבש:
250 מ"ל שמנת להקצפה קרה
2 כפות דבש
½ כפית קינמון, אופציונאלי
¼ כוס גרגירי רימון, לפיזור מעל הקצפת

זה רק נראה מסובך. כמה שלבים פשוטים, קירור וקדימה - לשולחן החג! (צילום: עינת מזור)

ההכנה:
1. מכינים את הבסיס: מחממים את התנור ל־175 מעלות. משמנים תבנית עגולה 24 ס"מ בחמאה או תרסיס שמן. ממיסים במיקרוגל חמאה ושוקולד במרווחי זמן של 30 שניות בעוצמה גבוהה, עד להמסה מוחלטת של השוקולד. מוסיפים את מחית התמרים ומניחים בצד.
2. מערבבים בקערה את החלמונים עם 1 כף סוכר, ומוסיפים לתערובת התמרים והשוקולד. מקציפים את החלבונים עם 2 כפות הסוכר במהירות גבוהה, עד לקבלת קצף יציב, ומקפלים בעדינות את הקצף עם תערובת שוקולד־תמרים ליצירת תערובת אחידה. מעבירים לתבנית, אופים כ־30 דקות ומצננים (העוגה תאבד מהגובה שלה וזה בסדר).
3. בזמן שהעוגה מצטננת, מכינים את הקרם הטעים שיהווה את השכבה האמצעית בעוגה: בקערה בינונית מערבבים את החלמונים, דבש, קורנפלור ומיץ רימונים. מניחים בצד.
4. לתוך סיר קטן מוזגים את החלב הקר עם הג'לטין ובוחשים. מחממים על אש נמוכה ומערבבים עד שהג'לטין נמס ואין גושים (2־3 דקות). מוסיפים באופן הדרגתי את תערובת החלמונים תוך כדי בחישה מתמדת, עד לקבלת תערובת חלקה וסמיכה (4־5 דקות). מעבירים את הקרם לקערה אחרת, מוסיפים את גרגירי הרימון ומצננים.
5. לקרם קצפת־דבש: מקציפים את השמנת הקרה עם הדבש (והקינמון אם אתם רוצים) במהירות בינונית, ומעלים את המהירות בהדרגתיות ליצירת קצפת אוורירית ומתוקה.
6. מרכיבים את העוגה: על גבי שכבת עוגת התמרים־שוקולד יוצקים את קרם הבוואריה המצונן, ומעבירים לקירור של 15 דקות. מורחים את קצפת הדבש על גבי שכבת הבוואריה ומעבירים לקירור לשעה־שעתיים. לפני ההגשה מפזרים מעל גרגירי רימון ומגישים.
עינת מזור היא שפית מומחית בקולינריה בריאה ובאפייה ללא גלוטן.