בניגוד לנהוג לחשוב, גלידה יכולה להיות פינוק בריא, במיוחד אם מכינים אותה רק עם פירות העונה ונמנעים מלהוסיף סוכר.

עוד במדור הבראת מתכונים

>> גלידה תות בננה ללא תוספת סוכר

>> ארטיקים ביתים בצ'יק צ'ק

>> שיק פרי עם חלב שקדים ביתי

במתכון הגלידה שלפניכם נשתמש בשיטת הפירות הקפואים, אשר יחד עם העושר של קרם הקוקוס יוצרים מרקם קרמי מפנק שחי בהרמוניה עם הטעם המרענן-חמצמץ של הנקטרינה.

אני לא מוסיפה ממתיקים לגלידה שלי, אבל אתם מוזמנים להמתיק אותה באחת מן הדרכים הבאות:

1 כף סירופ מייפל אמיתי, שימתיק ויתבל בעת ובעונה אחת.

1 תמר מג'הול ללא החרצן , שיעניק מתיקות עזה יותר אך גם ישפיע מעט על צבעה של הגלידה.

אם לא בא לכם על נקטרינה, החליפו אותה במגוון פירות קפואים כמו מנגו, פטל וכדומה. בנוסף, זכרו שהמרקם הנעים של הגלידה לא יישמר אם תקפיאו אותה לצריכה מאוחרת יותר. על כן, כדאי להכין את הכמות שמתכננים לאכול עכשיו, אבל אם נשארו שאריות אפשר להכין מהם ארטיקים נפלאים בתבניות סיליקון גמישות.

גלידת נקטרינה

החומרים

  • 2 נקטרינות
  • 4 כפות קרם קוקוס

ההכנה

1. חותכים את הנקטרינות לרבעים ונפטרים מהגלעין.

2. שמים את חתיכות הנקטרינה בשקית ומקפיאים, לא פחות מ-12 שעות.

3. שמים את הנקטרינות הקפואות במעבד מזון יחד עם קרם הקוקוס (ואם בחרתם להמתיק אז יש להוסיף את הרכיב הנבחר כעת) ומעבדים עד שנוצרת גלידה אחידה. אם צריך, אפשר להוסיף עוד קרם קוקוס עד קבלת המרקם הרצוי.

4. מגישים מיד.

שייק ירוק עם נקטרינה

מתכון מהיר ובריא נוסף שאספק כאן הוא לשייק ירוק עם נקטרינה. הוא מצוין כארוחת בוקר או ביניים, עשירה בוויטמינים וסיבים תזונתיים.

המתכון הוא גרסת לייט למתחילים. למתקדמים אני ממליצה על שילוב מיני מזונות על כגון אצת ספירולינה או פרי הג'וג'י או צ'יה וכן מגוון עלים ירוקים כגון עלי סלק, קייל, עלי צנונית, עשבי תיבול עזי טעם כגון כוסברה ופטרוזיליה ועוד.

ניתן להכין גם שייק ירוק מפרי לא קפוא אך המרקם יהיה פחות מוקצף וקרמי.

החומרים

  • 1 נקטרינה קפואה (מגולענת וחתוכה לרבעים)
  • 1 מלפפון
  • 2 עלים של חסה (בהיר= מתוק, ירוק = מריר, אך עשיר בברזל)
  • עלים מגבעול סלרי או בזיליקום או נענע
  • 1 כוס מים

ההכנה

  1. שמים את כל החומרים בבלנדר ומפעילים עד שכל הנקטרינות נטחנות.
  2. מגישים מיד.

>> למדור הבראת מתכונים