המים הם משחרר מתח חשוב וחיוני (צילום: shutterstock)
המים הם משחרר מתח חשוב וחיוני (צילום: shutterstock)

מאת: רויטל גל
המציאות האינטנסיבית של ימינו חושפת אותנו למצבים שמעוררים בנו מתחים רבים. אבל כשמתח רב שנאגר בגופנו אינו מטופל, זה משפיע על כל המערכות שלנו ופוגע בפעילותם השלמה של תפקודי המוח, ובסופו של דבר אפילו עלול לפגוע בנו מבחינה פיזית, נפשית והתנהגותית.
קינסיולוגיה היא שיטת טיפול שעוזרת באיתור מעוררי המתח וגורמים נוספים שיוצרים חוסר איזון בגוף. בעזרת תרגילים, השיטה הזו מנטרלת את המתחים שהצטברו ומעודדת את פעילותם השלמה של כל תפקודי המוח ואת הפעילות המשולבת שבין המוח לגוף לצורך תפקוד מיטבי.
ענת אפרת, קינסיולוגית התפתחותית בכירה ומדריכה מוסמכת לתרגילי מוח מטעם העמותה הבינלאומית לתרגילי מוח, נותנת כמה טיפים לבית ולמשרד, שיפיגו את המתחים שהצטברו אצלכם בגוף ויעזרו למוח שלכם לחזור להיות בכושר.

1. שתו מים, אבל לאט:

, הם מסייעים לפעולה כימית חשמלית יעילה בין המוח ומערכת העצבים. מאזן נוזלים שאינו תקין יוצר תגובת לחץ. בנוסף לשחרור מתח, שתיית מים משפרת את הריכוז, הקואורדינציה, הזיכרון והערנות המנטלית. שתו לאט וגלגלו את המים בפה, כמו יין טוב. שתייה אטית עוזרת למים להיספג בגוף, בדיוק כפי שמשקים עציץ: אם תשקו אותו בבת אחת, המים לא יספגו ויחלחלו מיד לתחתית העציץ.

2. עיסוי נגד עומס יתר:

עומס יתר גורם למעין "קצר" במערכת החשמלית בגוף ומשבש את התפקוד. כשאתם חשים שאתם בעומס, מבולבלים או עייפים, כדאי לאזן את קוטביות המערכת החשמלית.
מה עושים: הניחו יד אחת על הטבור, ובעזרת היד השנייה עסו בזו אחר זו את הנקודות הבאות, למשך כ־30 שניות:
1. השקעים הקלים שמתחת לעצמות הבריח משני צדי עצם החזה (האגודל בשקע אחד והאצבע המורה והאמה בשקע השני).
2. השקע של הסנטר.
3. מעל השפה העליונה.
4. עצם הזנב.
כעת החליפו ידיים וחזרו שנית על התהליך כולו.

3. אחיזה קדמית-אחורית:

החלק האחורי של המוח אחראי להרגלים ולמערכות האמונה שלנו, ויש לו זיכרון לטווח ארוך. החלק הקדמי של המוח אחראי לגמישות מחשבתית, לתפיסת רעיונות חדשים, לפתרון בעיות וכן לתכנון ולקבלת החלטות. כשאתם חשים תחת לחץ, אחיזה קדמית־אחורית תסייע לכם להפחית את המתח הרגשי הנלווה לבעיה ולראות אותה באור אחר.
מה עושים: הניחו יד אחת על בסיס הגולגולת מעל העורף ואת היד השנייה על המצח, וחשבו על מה שמעורר בכם מתח. המשיכו באחיזה קדמית־אחורית עד שתרגישו הקלה או שיעלו בכם פתרון או תובנה חדשים ביחס לבעיה.

4. שחררו את הנקודות החיוביות:

האחיזה בנקודות החיוביות מעודדת את זרימת הדם בחלק הקדמי של המוח ומשחררת תגובת לחץ. שילוב של הדמיה עם הנקודות החיוביות משחרר מתח, מרגיע ומסייע לעיגון חיובי.
מה עושים: הניחו את קצות אצבעותיכם על הבליטות שבמצח, מעל הגבות. החזיקו בנקודות החיוביות בין דקה לשתי דקות, בזמן שאתם מדמים שהמצח שלכם הוא מעין מסך קולנוע "חיובי" ואתם חושבים על משהו או מישהו שאתם מאוד אוהבים ועושה לכם טוב (אדם, מקום, פעילות). לאחר מכן, תרגישו משוחררים יותר.