יש משהו מחייב ומטריח בלזניה: צריך לקנות מרכיבים מיוחדים, להכין כל שכבה בנפרד, לסדר בשכבות וכו'. בקיצור - מתכונן מדי בשבילי. הפשטידה שלפניכם מכילה את אותם המרכיבים - פסטה מקמח מלא, ביצים, גבינה, רוטב עגבניות - אבל פשוט מערבבים את הכל ביחד ויוצקים לתבנית. למאפה יש טעם בדיוק כמו של לזניה, אבל הוא מצריך פחות עבודה ויוצא יותר בריא- וזאת בזכות הדגנים המלאים והחלפת הבאשמל העשיר בגבינה דלת שומן. לא משנה כמה אחוזי כמה אחוזי שומן יש בקוטג' - זה לא יבוא על חשבון הטעם.

פשטידת פסטה בנוסח לזניה

החומרים (6-5 מנות)

  • 250 גרם פסטה מלאה בצורת פנה
  • 3 ביצים
  • 1 גביע קוטג’
  • ¼ כוס קמח מלא או קמח כוסמין
  • ½ כוס גבינת פרמזן מגוררת
  • מלח ופלפל

לרוטב:

  • 5 עגבניות
  • 1 כף שמן זית
  • 2 בצלים, חתוכים לקוביות
  • 1 שן שום, כתושה
  • ½ כפית בזיליקום יבש
  • מלח ופלפל שחור

ההכנה

  1. מכינים את הרוטב: מוציאים לעגבניות את העוקץ, חורצים X קטן בתחתית, שמים במים רותחים ל־ 30 שניות, מוציאים, מקלפים. חותכים לרבעים, מרוקנים מגרעינים וחותכים לקוביות.
  2. בסיר קטן או במחבת מחממים את השמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא הופך שקוף.
  3. מוסיפים את השום, העגבניות, והבזיליקום, ומתבלים במלח ובפלפל. מטגנים תוך כדי ערבוב עוד 2 דקות. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים עוד 5-3 דקות.
  4. מכינים את הפסטה: מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים היטב.
  5. מחממים את התנור ל־ 180 מעלות.
  6. מרכיבים את הלזניה: בקערה גדולה טורפים את הביצים ומערבבים עם הקוטג‘. מוסיפים את הקמח, חצי מכמות הפרמזן ( ¼ כוס), הפסטה והרוטב. מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים.
  7. יוצקים לתבנית משומנת קלות, מפזרים מעל עוד ¼ כוס פרמזן ואופים במשך כ־ 25 דקות, עד שמתחיל להשחים מלמעלה.

  • לממהרים, אפשר לוותר על הכנת הרוטב ולהשתמש במקומו ב־ 500 גרם רוטב מוכן לפסטה.

___________________________________________________________________________________________

קיש ברוקולי ופלפלים עם פטה עזים

הבצק הפריך כאן מבוסס על חמאה, אך אפשר כמובן להשתמש בחמאת עזים או בשמן קוקוס (במקרה זה, ביחס של 1:1). המלית מבוססת על קוטג', עדיף לבחור קוטג' דל שומן - זה יוצא נהדר גם מבחינת הטעם.

את מלית הפשטידה הזאת אפשר להכין עם כל ירק שתבחרו. היום זה ברוקולי ופלפלים. מחר זה תרד ובטטה ומחרתיים - כרובית ובצל. כל עוד שומרים על כמות של 300 גרם ירקות (כאלה שלא מגירים כמות גדולה של נוזלים באפייה) - זה יעבוד!

החומרים

  • כלים: תבנית קיש בקוטר 28 ס"מ או כלים אישיים

לבצק:

  • ½ 1כוסות (210 גרם) קמח מלא או קמח כוסמין
  • 125 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
  • ¼ כפית מלח
  • 3-2 כפות מים קרים

למלית:

  • 3 פלפלים בצבעים שונים
  • 200 גרם ברוקולי טרי חלוט, או קפוא מופשר
  • 3 ביצים
  • 1 גביע קוטג'
  • 50 גרם גבינת פטה עזים, מפוררת או חתוכה לקוביות
  • 2-1 שיני שום, כתושות
  • ½ כוס (70 גרם) קמח מלא או קמח כוסמין מלא
  • מלח ופלפל שחור
  • מעט אגוז מוסקט

ההכנה

  1. מכינים את הבצק: במעבד מזון מעבדים את הקמח, החמאה והמלח עד לקבלת פירורים. מוסיפים בהדרגה את כפות המים ומעבדים עוד קצת, רק עד שמתחיל להיווצר בצק אחיד.
  2. מעבירים את הבצק לקערה ויוצרים ממנו כדור. משטחים מעט לצורת דיסק, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל־ 30 דקות (אם מכינים קישים אישיים, מחלקים את הבצק למספר הקישים וכל עיגול בצק עוטפים בניילון נפרד).
  3. קולים את הפלפלים: חורכים את הפלפלים על להבה ישירה. לחלופין, חותכים לרבעים, מנקים מגרעינים, שמים על תבנית תנור כשהקליפה כלפי מעלה וקולים בתנור שחומם ל־ 200 מעלות עד שהקליפה משחירה ונפרדת מגוף הפלפל. מניחים בקערה ומכסים בניילון נצמד. משהים למשך כ־ 15 דקות, קולפים בקלות וחותכים לרצועות.
  4. בסיר עם מים רותחים מומלחים קלות, חולטים את הברוקולי במשך 5-3 דקות עד שהוא מתרכך מעט. מסננים וחותכים לפרחים.
  5. מחממים את התנור ל־ 180 מעלות.
  6. בקערה בינונית טורפים את הביצים, מוסיפים את הקוטג' ומערבבים, מוסיפים את הברוקולי, הפלפלים ויתר מרכיבי המלית. מתבלים לפי הטעם.
  7. משמנים מעט תבנית, מוציאים את הבצק מהמקרר ומשטחים על תחתית ודופנות התבנית בעובי כ־ ½ ס"מ. יוצקים את המלית מעל לבצק ומשטחים.
  8. אופים במשך כ־ 30 דקות, עד שהקיש משחים מעט מלמעלה והמלית יציבה. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

____________________________________________________________________________________________

מאפינס כרובית

הכרובית היא ירק ממשפחת המצליבים, היא דלה בקלוריות ומייחסים לה תכונות בריאותיות רבות, בין היתר חיזוק המערכת החיסונית ותכונות אנטי סרטניות. היא כל כך טעימה ונמוחה, שתמיד אני מתמוגגת מפשטידות או מאפים שמכילים כרובית. את המתכון הזה למאפינס כרובית אפשר גם להכין בתבנית גדולה, כפשטידה.

החומרים (ל-10 מאפינס בינוניים)

  • כרובית קטנה (כ־ 500 גרם), מחולקת לפרחים
  • 1 כרשה (החלק הלבן)
  • 3 ביצים
  • 1 בצל קצוץ
  • 1 גביע ( 150 גרם) יוגורט עזים או כבשים
  • 100 גרם גבינת פטה עזים (עדיף 5%)
  • 13/-1/2 כוס קמח מלא או קמח כוסמין
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית מלח
  • מעט אגוז מוסקט
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • מעט שמן זית לשימון

ההכנה

  1. מאדים את הכרובית: בסיר אידוי מאדים את הכרובית עד לריכוך. מצננים וקוצצים לפרחים קטנים מאוד.
  2. פורסים את הכרשה לחצאי טבעות ומטגנים עד שהן מתרככות ומתחילות להשחים.
  3. קערה גדולה טורפים את הביצים, מוסיפים את הבצל, הכרובית והכרשה.
  4. מוסיפים את היוגורט ומפוררים פנימה את גבינת הפטה. מוסיפים ¹ ⁄³ כוס קמח, את אבקת האפייה ואת התבלינים ומערבבים לתערובת אחידה. אם התערובת דלילה מדי, מוסיפים בהדרגה ותוך כדי ערבוב את יתרת הקמח.
  5. מחממים את התנור ל־ 180 מעלות.
  6. משמנים תבנית שקעים במעט שמן זית ויוצקים אליהם את התערובת.
  7. אופים במשך כ־ 25 דקות עד שהחלק העליון מזהיב והמאפינס מתייצבים.

  • המתכונים מתוך הספר "פשוט לבשל בריא", ליה שומרון פינדר (הוצאת "כלטקסט")

>> למאגר המתכונים בריאים והדיאטטיים