עינת מזור
העוגה היפה הזו היא קינוח מרשים לסיום ארוחת החג. בטוח תקצרו מחמאות מהילדים (שיאהבו אותה בזכות המרשמלו והשוקולד), והמבוגרים יעריכו את טעמה המשובח. השילוב של מרשמלו עם שוקולד לבן מוסיף מתיקות ועדינות, והיא קלה מאוד להכנה וטעימה ביותר.
בעניין חומרי הגלם: ניתן למצוא ביסקוויטים ללא גלוטן כמעט בכל מקום, אפילו במינימרקט השכונתי מתחת לבית שלי מוכרים אותם. אפשר להשתמש במעבד מזון כדי להגיע לתערובת פירורית, או להכניס הביסקוויטים לשקית הניתנת לאטימה ולהעביר עליה כמה פעמים מערוך. לגבי המרשמלו: אפשר להשתמש במרשמלו רגיל, לקנות מיני מרשמלו או לחתוך מרשמלו רגיל ל־4 ריבועים קטנים. במתכון הזה השתמשתי בגבינה 5%, לא מומלץ להשתמש באחוזי שומן פחותים מאלה.

הקטנים יתעלפו עליה, הגדולים יתענגו מכל ביס. עוגת גבינה ומרשמלו ללא גלוטן (הכנה וצילום: עינת מזור)

החומרים לתחתית:
200 גרם ביסקוויטים ללא גלוטן, טחונים לתערובת פירורית
100 גרם חמאה מומסת
¼ כוס סוכר
לעוגה:
1 כף (10 גרם) אבקת ג'לטין
1/3 כוס מים
200 גרם מרשמלו + 100 גרם לפיזור מעל העוגה
50 גרם שוקולד צ'יפס לבן (ועוד קצת לפיזור מעל העוגה)
¼ כוס חלב
½ 1 כוסות גבינה לבנה 5%
1/2 כוס סוכר, מחולקת לשניים
½ כפית תמצית וניל
2 חלבונים
אופן ההכנה:
1. מרפדים תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ בנייר אפייה.
2. בסיר קטן ממיסים את החמאה עם הסוכר על אש בינונית. מערבבים בקערה את פירורי הביסקוויטים עם תערובת החמאה, מעבירים לתבנית ומשטחים את התחתית הפירורית באופן אחיד. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר.
3. בקערת זכוכית קטנה מערבבים את אבקת הג'לטין עם 1/3 כוס מים, ומניחים בצד ל־5 דקות.
4. מחממים בסיר בינוני את המרשמלו והשוקולד הלבן, מוסיפים את החלב ומערבבים על אש בינונית־נמוכה עד שהתערובת נמסה לחלוטין. מסירים מהאש, מוסיפים את הג'לטין לתערובת המרשמלו ומערבבים.
5. מוסיפים לקערת המרשמלו גבינה, ¼ כוס סוכר ותמצית הווניל. מכסים בנייר נצמד ומצננים במקרר ל־20 דקות.
6. בינתיים, מקציפים את החלבונים במיקסר במהירות גבוהה עד להיווצרות קצף, ובהדרגה, מוסיפים את רבע כוס הסוכר שנותרה ומקציפים לקצף יציב.
7. מקפלים את הקצף לתוך תערובת המרשמלו בעדינות, עד לקבלת תערובת אחידה ואוורירית.
8. מעבירים את התערובת לתוך התבנית המרופדת, מפזרים למעלה את יתרת המרשמלו והשוקולד ומצננים כ־4 שעות במקרר, עד לייצוב. לפני ההגשה, מחלצים את העוגה מהתבנית, מסירים בעדינות את נייר האפייה ומגישים.
השפית עינת מזור כותבת מתכונים ללא גלוטן במגזין מנטה ומעבירה סדנאות לבישול ואפייה ללא גלוטן וללא סוכר